HaberlerKariyer

TUA’dan TUSAŞ’a sektörde bayrak değişimi… İşte yeni görevler

Son günlerde sektörde kariyer açısından hızlı bir değişim dikkat çekiyor. Türkiye Uzay Ajansı’ndan (TUA) Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne (TUSAŞ), HAVELSAN’dan BİTES’e işte yeni atamalar ve kariyer değişiklikleri…

Son dönemde uzay çalışmaları ile gündemde olan Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) Başkanlığına Yusuf Kıraç atandı. Daha önceden 2018’de TUA’nın kuruluşu ile birlikte bu görevi bir dönem Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü de yapan Serdar Hüseyin Yıldırım üslenmişti.

Türkiye Uzay Ajansı’nın (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç

Yusuf Kıraç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete kararı ile TUA Başkanlığı’na atandı.

Yusuf Kıraç uzun yıllar telekominikasyon sektöründe çalıştı

Yusuf Kıraç, Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1994 yılında mezun oldu. 1996 yılında Siemens’te çalışmalara başladı. Planlama ve Entegrasyon Yönetimi Yöneticisi olarak Nokia, Siemens ve Networks şirketlerinde de görev aldı.

2008 yılında Türk Telekom’a geçti. Kırsal Dönüşüm, Türk Telekom NGN ve Fiber Dönüşüm projeleriyle Türk Telekom’un All IP mimarisinde aşama atlatan başarılı dönüşüm projelerini yürüten ekipte yer aldı.

2010 yılında Network Direktörlüğü görevine getirilerek, Fiber Dönüşüm, DWDM, MPLS, DC Dönüşüm ve TTVPN gibi Türk Telekom’un projelerinde yürütücülüğünü üstlendi.

2010-2014 tarihleri arasında mevcut görevinin yanı sıra merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Telekomünikasyon Operatörleri Organizasyonu ETNO’nun NANI Çalışma Grubu Başkanlığı’nı da yaptı. 

Türk Telekom International’da, Yusuf Kıraç 2016 ile 2018 tarihleri arasında Genel Müdür görevini yürüttü. Ek olarak Kıraç mevcut durumda, ESB (Erişim Sağlayıcıları Birliğinde) Yönetim Kurulu Üyeliği, ONF (Open Networking Foundation) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türk Telekom Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Innova A.Ş. Yönetim Kurulu Üyelikleri bulunuyor.

TUSAŞ’ta yeni atamalar

TUSAŞ’ın iddialı olduğu uzay çalışmaları bölümünün başına Prof. Dr. Lokman Kuzu getirildi. Kuzu, TUSAŞ Uzay Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı oldu.

Yaklaşık 2 yıldır TR Anten firmasında Genel Müdürlük görevini yürütmekte olan Kuzu, TUSAŞ’taki yeni görevini Selman Nas’tan devraldı.

TUSAŞ Uzay Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Lokman Kuzu.

TUA Yönetim Kurulu Üyesi

ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu. Syracuse Üniversitesinde yüksek lisans ve doktorasını yaptı. Fransa Toulouse ve Cannes’da Alcatel Alenia Space’de Türksat 3A projesinde çalıştı. 2014-2019 yılları arasında TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde yönetim kurulu başkanlığı ve Enstitü Müdürü olarak görev yaptı.  Türkiye Uzay Ajansı yönetim kurulu üyeliği yaptı.

İHA bölümüne Mustafa Gürsoy getirildi

Mustafa Gürsoy, TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı. TUSAŞ’ın Amerika’daki şirketinin Genel Müdürlüğü görevini yürüten Gürsoy, yeni görevini Ömer Yıldız’dan devraldı. Ömer Yıldız, uzun yıllardır TUSAŞ’ın İHA bölümünden sorumlu olarak görev yapıyordu.

Mustafa Gürsoy, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.  Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Rensselaer Politeknik Enstitüsü’nde yüksek lisansını yaptı.

Gürsoy, bir süredir TUSAŞ’ın ABD merkezli kurduğu şirketi yönetiyordu.

Mustafa Gürsoy TUSAŞ İHA Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı

HAVELSAN’dan Hazine ve Maliye Bakanlığı’na

Dört yıldır HAVELSAN’da Siber Güvenlik Direktörü Dr. Mert Özarar, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü oldu. Son yılların en önemli konularından biri olan Siber Güvenlik ile ilgili bir çok projeye imza atan Özarar, kariyerini kamuda devam ettirecek.

Resmi Gazete’de yer alan 2023/446 nolu karar ile göreve atanan Dr. Mert Özarar, ODTÜ Matematik’ten mezun olduktan sonra master ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı. TürkThrust, InfoSec şirketlerinde bir çok projede yönetici olarak görev aldı.

Dr. Mert Özarar Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü

Ebru Coşkun BTS Group’ta

BİTES’in kurucuları arasında yer alan Ebru Coşkun’un yeni adresi BTS Group oldu. Ebru Coşkun, BTS’nin yeni kurulan savunma sanayii bölümünün başkanı olarak görev alacak.

BTS Group 2011’de kuruldu. Bir çok ülkede faaliyet gösteren şirket, ağ altyapısı, veri merkezi, hibrit BT, güvenlik ve uyumluluk gibi alanlarda çözümler sunuyor. Şirket, 2018’den bu yana da yapay zeka üzerinde programlanabilir altyapı ve otonomi stratejisine yatırım yapıyor. 

Ebru Coşkun, eşi Uğur Coşkun ile BİTES’i kurmuş, ardından 17 yıl boyunca da şirketin başkan yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

Ebru Coşkun, BTS’nin yeni kurulan savunma sanayii bölümünün başkanı oldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu