Haberler

TSKGV, SSB ve bağlı ortaklıkların İç Denetim Çalıştayı HAVELSAN’da yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) öncülüğünde, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile TSKGV bağlı ortaklık ve iştiraklerinin İç Denetim Çalıştaylarının ilki HAVELSAN’da düzenlendi.

6 Haziran’da gerçekleştirilen çalıştayda, savunma sektörünün iç denetimde neler yapabilecekleri masaya yatırıldı.

TSKGV Mali İşler ve İştirakler Grup Başkanı Erhan Sipahioğlu, SSB İç Denetim Başkanı Mustafa Yıldırım’ın katıldığı çalıştayda HAVELSAN’ı İç Denetim Başkanı Recep Biçer temsil etti.

Dijital dönüşüm

Çalıştayda; SSB İç Denetim Birimi ve TSKGV bağlı ortaklık ve iştiraklerinin iç denetim birimleri tarafından sunumlar yapılarak, “İç Denetim ve İnceleme/Soruşturma Süreçlerine İlişkin Ortak İlkeler Geliştirilmesi”, “Denetim Süreçlerinin Dijital Dönüşümü, Denetimde Bilgi Teknolojisinin Kullanılması ve Bilgi Güvenliği” ve “Denetimde Sürekli Gelişimin Sağlanması” konularının görüşüldüğü oturumlar gerçekleştirildi.

Dr. Nazif Burca’nın, iç denetimin niteliği ve yönetim-denetim ilişkisini ele aldığı bilgileri denetçilerle paylaştığı çalıştaylar ile denetçilerin sinerji ve iş birliğinin oluşturulması, yönetim-iç denetim ilişkisinin ve denetimde ortak ilkelerin geliştirilmesi, denetimde dijitalleşmenin sağlanması ve ortak mesleki gelişim eğitim seminerlerinin düzenlenmesi amaçlanıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu