Toplantı

Küresel havacılık temsilcileri İstanbul’da buluştu

Küresel havacılık sektörünü bir araya getiren ve 140 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) Küresel Uygulama Destek Sempozyumu, Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da başladı.

Sivil havacılıkta eğitim başta olmak üzere küresel düzeyde iş birliğini geliştirmek için düzenlenen sempozyum (ICAO Global Implementation Support Symposium 2022-ICAO GISS), küresel havacılık otoritelerini, ulusal ve uluslararası havacılık kuruluşlarını, hava seyrüsefer hizmet sağlayıcılarını, akademik kurumları ve üye ülkelerin sivil havacılık otoritelerini İstanbul’da bir araya getirdi.

Sempozyumun açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, etkinliğin açılışına katılması planlanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun incelemelerde bulunmak üzere aşırı yağıştan etkilenen Orta Karadeniz bölgesinde olduğunu söyledi.

İstanbul’un muazzam konumu sayesinde dünyanın merkezinde olduğunu dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt,, “Bu merkezi konum bize turizmden ticarete, ticaretten havacılığa birçok fayda sağlıyor. Bu nedenle İstanbul’u havacılık sektörünün merkezi olması için büyük gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Türkiye’den 129 ülkeye uçuş

Bakan Yardımcısı İskurt, Türkiye’nin halihazırda 129 ülkede 338 noktaya uçuş ağı olan bir ülke haline geldiğini belirterek, hava taşımacılığında 30’uncu sıradan 10’unculuğa yükseldiklerini söyledi.

“İş birliği hepimiz için pozitif sonuçlar getirecek”

Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Genel Sekreteri Juan Carlos Salazar ise Türkiye’ye, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ve Bakan Adil Karaismailoğlu’na sempozyuma verdiği katkılar nedeniyle teşekkür ederek sözlerine başladı.

ICAO’nun bu etkinliklerle iş birliğini ve dayanışmayı artırmayı amaçladığını anlatan Salazar, örgütün küresel sivil havacılığa yönelik faaliyetlerinden bahsetti.

Salazar, havacılık talebinde yaşanan artışa değinerek, hava yolları firmalarının çalışan ve pilot bulmakta zaman zaman zorlandığını bildirdi.

“THY, Kovid-19 sonrası yeni döneme hazır”

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ise “dünyayı yeniden birbirine bağlıyoruz” temasıyla gerçekleşen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, İstanbul’un dünyanın en kadim şehirlerinden olduğunu söyledi.

Dünyanın en fazla noktasına uçan THY’nin genç filosuyla dünyayı birbirine bağlamaya devam ettiğini dile getiren Bolat, “Yeni dünyada elbette sevdiklerimizle kavuşmamız aslında en büyük ilaç. Öyle değil mi? Bağlantıları güçlendirmek, yeni yerlere gitmek, yeni deneyimler kazanmak, keşfetmek, yenilenmek ve de sevdiklerimizle yine bir arada olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek de yeni havacılık yaklaşımından, sivil havacılıkta kurumsal dönüşüm modelinden, havacılık bilgi sistemi otomasyonundan akıllı ve faydalı havacılık sisteminden bahsetti.

9 farklı oturumda 60’tan fazla katılımcı konuşma yapacak

Dünyanın 140 ülkesinden katılımcıları bir araya geldiği ve 4 gün sürecek sempozyumda 9 farklı oturumda 60’ı aşkın üst düzey katılımcı konuşma yapacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu