Savunma

Mısır 12 adet CH-47F için Boeing ile anlaşma imzaladı

Mısır, ağır nakliye helikopter ihtiyacı için ABD ile anlaştı. 2026’dan itibaren Mısır Hava Kuvvetleri, Boeing imalatı 12 adet CH-47F tipi ağır nakliye helikopterlerini teslim almaya başlayacak. 

Başkan Biden tarafından verilen onayın ardından satış anlaşmasında alım işlemleri, FMS olarak adlandırılan Dış Askeri Satış yoluyla karşılanacak. Böylelikle Mısır, elindeki CH-47D filosunu da modernize etmiş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan CH-47 Program Yöneticisi Ken Eland, “Chinook ailesinin en yeni modeli olan CH-47F, Mısır’ın Chinook yeteneklerini geliştirecek. Ağır nakliye konusundaki operasyonlarına katkı sağlayacak” dedi.

Aralarında Türkiye de var

Halen CH-47F, aralarında Türk Kara Kuvvetleri ve Özel Kuvvetler Komutanlığı dahil toplam 19 kuvvet tarafından kullanılıyor. Boeing bu güne kadar 950’nin üzerinde CH-47F teslimatı gerçekleştirdi.

Seyir sırasında saatte 315 kilometre hıza çıkabilen CH-47F, iki adet 4733 beygir (HP) gücünde Lycoming T55-GA-714A turboşaft motora sahip. Kabininde 60 personel taşıyabilen helikopterin gövde altı noktasındaki kargo taşıma kapasitesi ise 9 bin 500 kg.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu