Haberler

THY’den yabancı pilotlara yeni uygulama

Türk Hava Yolları İstihdam Başkanlığı bugün yabancı pilotlara gönderdiği yeni uygulama ile tüm ayrıcalıkları kaldırdı. Bu uygulamalar arasında kira yardımı, koltuk garantili pas bilet, her ayın belirli günleri blok izin ve servis ücretleri yer alıyor.

THY ciddi sayıda pilota ihtiyacı olduğu dönemde yabancı pilotlara kapılarını açmıştı. Hatta hiç havayolu tecrübesi olmayan yabancı pilotlar THY tarafından istihdam edilmeye başlanmıştı.

Ancak koronavirüs sonrasında uçuşların durma noktasına gelmesi, yabancı pilotlara verilen ve Türk pilotlara verilmeyen haklar, özel havayollarından ayrılan Türk pilotlar derken geçtiğimiz ağustos ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yeni yabancı pilot istihdamının önüne geçilmesi için karar almıştı.

HANGİ AVANTAJLAR KALDIRILIYOR

Yabancı pilotların sözleşmelerinde yer alan kira yardımı, hem kendilerinin hem de aile üyelerinin koltuk garantili pas bilet hakları, block off olarak bilinen ayın belirli bölümünü tamamen kapatılarak ailelerini görmeleri için verilen izin ve servis ödemeleri icra kurulu tarafından tamamen iptal edildi.

Benzer uygulama, hem Türk hem de yabancı ülke pasaportu taşıyan pilotlar için de geçerli olacak. Yani Türk vatandaşı pilot ile yabancının herhangi bir farkı kalmayacak.

Bu adım sonrasında bir çok yabancı pilotun THY’den ayrılması bekleniyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Sepet havası mı dediniz ? Lufthansa’yı batırmak üzerelerdi bu yeniçeriler. Periodik olarak her yaz başında kokpit
    grevleri, istemezük,ulufemizin arttırılmasını isterük teraneleri. Az kaldıydı. Bize gelince bunu yapmayıp da ne
    yapacaktık ? Başkalarına şapur şupur, bize gelince yarabbi şükür devam mı etseydi ? İhtiyaç olunca gene çağırırız,söz !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu