Havayolları

THY’de ‘rötar’ isyanı; ‘Babamın cenazesine yetişemiyorum’

Türk Hava Yolları’nın (THY) dün akşam İstanbul’dan Ankara’ya giden uçağı bir saat rötar yapınca yolcular aktarma yapacakları uçaklara yetişemedi. Bilet ücretlerinin ancak İstanbul’a geri dönerlerse iade edileceği söylenen yaklaşık 25 yolcu THY’ye isyan etti.

medyascope.tv’de yer alan habere göre; Türk Hava Yolları’nın dün akşam (19 Temmuz) 22:00’de İstanbul Havalimanı’ndan Ankara Esenboğa Havalimanı’na hareket etmesi planlanan TK 2184 numaralı uçağı, 25 dakika rötarlı gözükmesine rağmen yaklaşık bir saat rötar yaptı. Uçak Ankara’ya vardığında, yaklaşık 25 yolcunun aktarma yapması gereken uçaklar havalanmıştı.

“Babamın cenazesine yetişemeyeceğim”

Babasının cenazesine gitmeye çalışan bir yolcu, “Ben Almanya’dan babamın cenazesi için geldim. İstanbul’dan Ankara aktarmalı Malatya’ya gidecektim. Ama THY’nin iş bilmezliği yüzünden babamın cenazesine yetişemeyeceğim. Böyle şey olur mu? Ben bunlara 1200 lira verdim. Bana ‘yarın akşam 5’te uçak var’ diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

“İşimden kovulursam bunun hesabını kim verecek?”

THY görevlilerine “İşimden kovulursam bunun hesabını kim verecek?” diyerek isyan eden bir yolcu, “Yarın sabah önemli bir toplantım var. Ancak benden parasını aldıkları uçak havalanıp gitmiş bile. Bu nasıl olabilir? Bu nasıl bir umursamazlık? Ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Bunun hesabını vermek zorundalar” dedi.

“68 yaşındayım, ayakta duramıyorum”

Mağdur olan bir diğer yolcu, “Ben 68 yaşındayım. Ayakta duramıyorum. Bana, ‘Biletinizi, yarın akşam İstanbul aktarmalı uçakla değiştirebilirim’ diyor. Beni bu halde tekrar İstanbul’a gönderecek. Allah ıslah etsin” dedi.

Görevliler yolcuların isyanı karşısında çaresiz kaldı

Görevliler, bilet ücretlerini talep eden yolculara Ankara’da kaldıkları takdirde ücretin tamamını ödeyemeyeceklerini, tamamını ödemelerinin tek yolunun yolcuların İstanbul’a dönmesi olduğunu söyledi. Yolculardan bir kısmı, biletlerini sonraki gün kalkacak uçaklarla değiştirdi ve otellere yerleştirildi. Bir kısmı ise İstanbul’a geri döndü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu