Haberler

THY’den ‘Geleceğe Dönüşüm’; depremzede çocuklara 10 bin bot

Türk Hava Yolları (THY), ‘Geleceğe Dönüşüm’ adını verdiği proje kapsamında geri dönüşüm ile hem sektöre hem de dünyaya ilham kaynağı olacak bir projeye imza atarak, 10 bin çift botu depremzede çocuklarla buluşturdu.

Hayata geçirdiği sürdürülebilirlik odaklı çalışmalar ve bu alanda aldığı ödüllerle adından sıklıkla bahsettiren bayrak taşıyıcı marka, proje ile kabin memurlarının vazgeçilmez aksesuarı olan, kullanılmış ve kullanım talimat süresini doldurmuş çantalarından çocuklar için botlar tasarlayarak yeniden üretimini sağladı.

Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde yarınların emanet edileceği depremden etkilenen çocuklar için üretilen ve 100 okulda dağıtılması hedeflenen 10 bin çift bot artık ‘Geleceğe Dönüşüm’ mottosuyla minik ayakları ısıtacak.

Kabin memurlarının dünyayı dolaşan çantaları, bu kez bot formunda çocukların yüzlerinde tebessüme dönüşecek.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası VIP Salonda gerçekleşen etkinlikte açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Bayrak taşıyıcı marka olarak dünyamız daha yeşil kalsın diye yeni projeler üretmeye gayret ediyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz ‘Geleceğe Dönüşüm’ projesi vesilesiyle 30 Mart Sıfır Atık Gününe de katkı sağladığımız için mutluyuz.

Bu çerçevede tüm operasyonlarımızı sürdürülebilir çalışmalar ile optimize ediyor ve dünyamızı gelecek nesiller için korumaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sınırlı kaynakların ve mevcut varlıkların her geçen gün daha değerli olduğu günümüzde ömrünü tamamlamış ürünler, bu proje sayesinde usta ellerde yepyeni bir forma dönüştü.

Toplamda 7 bin 500 çantanın 10 bin çift ayakkabıya dönüştüğü projede, sürdürülebilirlik odaklı bir anlayışla eldeki malzemeden maksimum fayda sağlanmaya çalışıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu