Haberler

THY’den deprem bölgesine 1000 konut

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu 10 ile destek ve yardım çalışmaları devam ediyor. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, deprem bölgesinde 1000 konut inşa edeceklerini belirterek, ‘THY Mahallesi’ için kampanya başlattıklarını açıkladı. Bolat, başlattıkları kampanya için diğer şirketlere de yardım çağrısında bulundu.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde büyük yıkıma neden olurken, bölgede arama- kurtarma, destek ve yardım çalışmaları devam ediyor. Bölgeye tüm Türkiye ve dünyanın birçok bölgesinden yardım ve destek yağarken, THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, afet bölgesinde 1000 konut inşası için bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

Bolat, konut kampanyasına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Herkes bugün için canhıraş çalışıyor, yardım topluyor. Ama yarın daha önemli olacak. 10 milyon vatandaşımızın çoğunun ev ihtiyacı olacak. Biz, 1000 konutluk bir THY mahallesini deprem bölgesinde inşa etmeyi düşünüyoruz. Bankalar, büyük holdingler, futbol takımları, gizli ya da açık milyarderler bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurt dışında yaşayan Türkler, STK’lar sizler var mısınız? Sizin de buralarda bir mahalleniz olsun!”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu