HaberlerKariyer

THY’de yeni atamalara ‘TALPA’ ve ‘211’ damgası

Türk Hava Yolları’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın personele verdiği ilk mesaj ‘liyakat’ olmuştu. İçeride farklı atamalar için düğmeye basan Bolat, Uçuş İşletme ve Kabin Hizmetleri Başkanlıkları için yeni atamalar yaptı. 211’ler olarak adlandırılan ekiple birlikte işten çıkartılan Mehmet Kerem Kızıltunç ise Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak THY’ye döndü.

Ahmet Bolat, gerçekleştirdiği atamada, halen Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanlığı’nda iki dönemdir başarıyla görev yapan Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy’u Uçuş İşletme Başkanı yani baş pilot olarak atadı.

Pilotların sesi olan ve birçok konuda olumlu adımları ile sevilen bir isim olan Ersoy, Anadolu Üniversitesi Pilotaj Mezunu olan ilk Uçuş İşletme Başkanı oldu. Boeing 777 filosunda görev yapan Ersoy’un Uçuş İşletmeyi yeniden yapılandırması bekleniyor.

Kabin Hizmetleri’nde ise Nevin Çolak görevden alındı. Yerine Özlem Öncel atandı. Öncel, Kabin Performans ve İş Geliştirme Müdürü olarak görev yapıyordu. Öncel’den boşalan müdürlüğe ise Büşra Yıldız Korkmaz atandı.

211’ler geri mi dönecek

Mehmet Kerem Kızıltunç, 2016 yılında 15 Temmuz sonrasında çıkartılan 211 çalışandan biriydi. THY yönetimi üstü kapalı olarak 211 personelin FETÖ bağlantılı olduğunu iddia etmiş ancak bu çalışanlar konuyu mahkemeye götürüp kazanmıştı. THY tüm davalara itiraz ederek konu Yargıtay’a götürüldü. Yargıtay davayı usul yönünden inceledi ve işe iade kararı aldı. THY 211 kişiyi işe başlatmak yerine tazminat ödemeyi tercih etti.

Yazılımcı olan Kızıltunç, THY’den sonra Turkcell’e girmişti. Kızıltunç THY’ye genel müdür yardımcısı olarak döndü.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu