HaberlerSavaş

THY ve Pegasus İsrail seferlerini durdurdu

İsrail’de meydana gelen çatışmalar sonrasında açıklama yapan Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları, Tel Aviv seferlerini durdurdu. Charter yani tarifesiz olarak sefer yapan SunExpress, Corendon ve Tail Wind Havayolları da uçuşlarını durdurdu. Ülkeden ayrılan son uçuşlardan biri de MNG tarafından yapılan kargo seferi oldu.

Tel Aviv, her iki havayolunun da en önemli, yoğun seferli dış hat noktalarının başında geliyor. Hem İstanbul hem de aktarmalı uçuşlarda İsrailli yolcular Türk şirketlerini sıklıkla kullanıyor.

İsrail’de meydana gelen çatışmalar, geçtiğimiz cumartesi gününden bu yana yoğunluğunu kaybetmiyor.

Özellikle ülkenin dışa açılan kapısı olan Ben Gurion Havalimanı’na Hamas’ın silahlı kolu El Kassam Tugayları’nın attığı güdümsüz füzeler, uçuş emniyetini olumsuz olarak etkiliyor.

Bu gelişmeler üzerine son günlerde bir çok havayolu şirketi İsrail’e yaptığı seferlerini durdurma kararı almıştı. Gözler Türk Hava Yolları ve Pegasus’taydı.

Yahya Üstün’den açıklama

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Türk Hava Yolları’nın Tel Aviv seferlerinin ikinci bir emre kadar durdurulduğunu açıkladı:

THY’den bilet alan yolcular için ek haklar verildi.

Pegasus da seferlerini süresiz durdurdu

Pegasus Hava Yolları, İsrail’deki savaş durumu nedeniyle Tel Aviv seferlerini süresiz durdurduğunu açıkladı:

“İsrail’de yaşanan mevcut durum nedeniyle İsrail kalkışlı ve varışlı seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir.

7 Ekim 2023 ve öncesinde satın aldığınız ve 7 – 31 Ekim tarihli veya bu tarihleri kapsayan İsrail kalkışlı /varışlı seferlere ait biletlerinizi;

-Ücretsiz olarak açığa alabilir veya

-İptal ederek kesintisiz iade alabilir veya

-Ücretsiz olarak tarih değişikliği yapabilirsiniz.

-Bilet işlemlerinizi flypgs.com ve Pegasus Mobil Uygulaması üzerinden yapabilirsiniz.

31 Ekim sonrası uçuşlarımıza ilişkin güncel bilgiler için duyurular sayfamızı takip etmeye devam edebilirsiniz”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu