Haberler

THY ve Hava-İş yüzde 64 zam için el sıkıştı

Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Taraflar, yüzde 64 zam için el sıkıştı.

THY’den KAP açıklaması

THY’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada, sözleşmenin 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihlerini kapsadığı belirtildi.

Anlaşmaya göre, 2024 yılının ilk altı ayında maaşlara %64, ikinci altı ayında ise enflasyon oranının üzerine %10 eklenerek zam yapılacak.

2025 yılının her iki altı ayı için de enflasyon oranına %10 eklenerek zam yapılacağı ifade edildi.

Hava-İş: Baz maaşa yüzde 64 zam

Sendika Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, üç ay süren TİS süreci ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Üç ay boyunca mücadele ettiğimiz TİS sürecimiz, “Türkiye Yüzyılının Emekçileri İftarı”nda, Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin himayelerinde, Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün ATALAY Bey, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat IŞIKHAN Bey’in eşliğinde, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet BOLAT Bey ile bir araya gelinmiş ve temel konularda mutabakata varılmıştır.

Yapılan görüşmede Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve destekleriyle, tüm gayretimiz ile üzerinde durduğumuz BAZ MAAŞLARA NET %64 oranında zam yapılmasına karar verilmiştir.

Ayrıca sürekli önemini vurguladığımız “Sosyal Yardımlar, Tazminatlar, Bayram İkramiyesi gibi tüm ek kazanımlarımız konularında da bugün vardığımız mutabakatın detayları, Sendikamız Hava-İş ve THY tarafından ortak açıklama ile yarın sizlerle paylaşılacaktır.

Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün ATALAY Bey’e, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat IŞIKHAN Bey’e verdikleri desteklerden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Haklı mücadelemiz de bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’ye hürmet ve saygılarımızı sunuyor, Rabbimden kendilerine sıhhat, afiyet, âlî muvaffakiyet niyaz ediyoruz”

Bolat: “28. Dönem TİS hayırlı olsun”

THY Yönetim Kurul Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ile ilgili açıklamayı Linkedin hesabından yaptı:

“İki aydan fazla süren toplu iş sözleşmelerinin bugün itibariyle mutabakatla sonuçlandığını bildirmek istiyorum. En değerli sermayemiz olan sizlerin memnuniyeti için azami derecede hassasiyet gösterdiğimiz, karşılıklı fedakârlıklarla belirsizlikleri ortadan kaldırıp nihai hale getirdiğimiz 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin imzalanması konusunda Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile anlaştık.

Yoğun geçen ve zaman zaman tıkanan görüşmelerin her iki tarafın menfaatleri esas alınarak çözüme kavuşturulmasındaki katkılarından dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a, Türk-İş Genel Başkanı Sayın Ergün Atalay’a ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Elde edeceğimiz başarıları hep birlikte paylaşma dileğiyle 28. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin Ortaklığımız ve ailemizin her bir üyesine hayırlı olmasını temenni ediyorum”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu