EkonomiFinansHaberler

THY üst üste 6’ncı kez Türkiye’nin en değerli markası

Türk Hava Yolları (THY), uluslararası lider marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’ın 2023 yılı ‘TURKEY100- Türkiye’nin En Değerli Markaları’ araştırması sonuçlarına göre; 2018, 2019, 2020, 2021 ve 2022 yıllarında olduğu gibi 2023’te de ilk sırada yer aldı.

THY, 2022 yılında 1,6 milyar dolar olan değerini, yüzde 26 artırma başarısı göstererek 2,02 milyar dolar değere ulaştı.

‘Türkiye’nin en değerli markası olmaktan gurur duyuyoruz’

Kazanılan derece ile ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Üst üste altıncı kez ‘Türkiye’nin En Değerli Markası’ olmaktan gurur duyuyoruz. 90 yıl önce kurduğumuz hayal kapsamında Türkiye’nin kanatları olan markamızı daha nice başarılarla buluşturmaya devam edeceğiz. Mavi gökyüzünde olduğu gibi markalar liginde de yüksekten uçuşumuzu sürdüreceğiz. Bu başarıda pay sahibi olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Dünyanın önde gelen bağımsız marka değerleme ve danışmanlık şirketi olan Brand Finance, 1996 yılından beri ‘pazarlama ile finans arasında köprü’ kurma amacını taşıyor.

20 yıldan daha uzun bir süredir markaların finansal değerini hesaplayan şirket, her yıl dünyanın en büyük 5 bin markasını değerlendiriyor ve markaları ülke ve sektör bazında sıralayarak kamuoyu ile bu bilgileri paylaşıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu