BakımHaberler

THY Teknik’ten ücretli teknisyen yetiştirme açıklaması

Dün yayınladığımız “THY Teknik’in 27 bin Euro’ya ‘yetiştirilmek üzere’ teknisyen alımına okullardan itiraz var” haberimiz ardından THY Teknik bir açıklama gönderdi. Açılacak kursa iki yıllık okuldan mezun olanların başvurabileceği, sunulacak eğitim ile (Toplam 2400 saat teorik ve pratik) 2 yıllık yüksek okul eğitimlerini 4 yıla tamamlama ve lisans alımı için önemli bir fırsatı elde edeceklerine dikkat çekildi.

THY Teknik SHGM ve EASA nezdindeki ilk ve tek eğitim-sınav merkezi

“Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. dünyanın sayılı uçak bakım-onarım merkezlerinden biri olmasının yanında hem Türk Sivil Havacılık Otoritesi (SHGM) hem de Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) nezdinde ülkemizde temel eğitim yetkisi olan ilk ve tek “eğitim ve sınav” kuruluşudur. 

Sahip olduğu yetkilerle Kategori A1, B1.1 ve B2 konularında eğitim veren şirketimiz ülkemizin havacılık sektöründeki yükselişine katkı sağlayacak, uluslararası yetkinliğe sahip uçak bakım teknisyenleri yetiştirmektedir. 

Stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda insan kaynağı gelişimini öncelikli konulardan birisi olarak gören Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. olarak yayınladığımız “Kategori B1.1 Temel Eğitim Kursu” ilanımız 2 yıllık ilgili meslek yüksek okullarında (MYO) eğitim gören öğrencileri kabul etmekte, program süresince uygulanan eğitimler-sınavlar ulusal ve uluslararası otoritelerin mevzuatlarıyla uygun bir işleyiş göstermektedir.

Toplam 2 bin 400 saat eğitim

Uçak bakım teknisyeni olma hedefiyle “Hava aracı bakım lisansı temel eğitim programı”na katılacak adaylar program kapsamında aldıkları 2400 saat (1200 saat teorik + 1200 saat pratik) eğitim sonrasında 2 yıllık yüksek okul eğitimlerini 4 yıla tamamlama ve lisans alımı için önemli bir fırsatı elde edecekler. 

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., sürekli gelişen sektörün ihtiyaçları doğrultusunda havacılık otoritelerinin yetki verdiği üniversitelerin 4 yıllık lisans bölümlerinde eğitim gören öğrencilerini 10 bin kişiye yaklaşan çalışan ailesine dahil etmeye de devam edecektir.

Doğru bilinmesi gereken bir diğer nokta ise şudur: İki yıllık MYO eğitimleri sonrasında temel eğitim programına dahil olan ya da 4 yıllık eğitimlerinin tamamlayarak şirketimize katılan uçak bakım teknisyeni adaylarının tamamı şirketimizde 2 yıl boyunca tecrübe kaydı yapmaları halinde lisans almaya hak kazanmaktadır”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu