Haberler

THY Ruble ile internet satışını durdurdu

Türk Hava Yolları, Ukrayna Savaşı nedeniyle ambargo uygulanan Rusya’da Ruble ile internet sitesi üzerinden bilet satışını durdurdu. Uluslararası ödeme sistemlerinin aldığı karar doğrultusunda atılan bu adım sonrasında satışlar için yolcular THY’nin Moskova merkezde bulunan ofisine yönlendiriliyor.

Rusya’da yayın yapan tek Türkçe gazete gazetemru.com‘un Genel Yayın Yönetmeni Siyamend Kaçmaz, konuyla ilgili olarak Rusya’da THY,  Ruslara bilet satmıyor” söylentilerinin çıktığını belirterek şu paylaşımda bulundu

“Bugün bu söylenti çok hızlı bir şekilde farklı gerekçeler ile bağlantılanarak yayıldı. Türk Hava Yolları yetkililerinden aldığım bilgiye göre bu bilgi gerçeği yansıtmıyor,  bana yapılan açıklama şöyle;

“Satış ofislerimize giren herkes ama herkes bilet alabilir. Böyle bir şey söz konusu değil. İnternet satış platformlarımızda ruble ile satış durdurulduğu için böyle düşünülmüş olabilir. Online satışlarımız ruble hesapları olan kartlarla yapılamıyor. Kimsenin uyruğuna bakılmıyor”

THY ofislerinin önünde sıra

Rus havayolu şirketlerinin uluslararası uçuşlarını durdurması sonrası büyük bir talep patlaması yaşayan THY Moskova bilet satış ofisi önünde büyük sıralar oluştu.

Ödeme sistemleri Rusya operasyonunu durdurdu

Ödeme sistemleri Visa ve Mastercard da, Ukrayna işgaline tepki olarak Rusya’daki işlemlerini durdurmuştu. İki şirket, Çin dışında tüm dünya genelindeki kredi ve anlık borç ödemelerinin yüzde 90’ını kontrol ediyor. 

Rusya’da verilmiş olan Mastercard ve Visa kartlar yurt dışında kullanılamıyor. Yurt dışından alınmış kartlar da Rusya içinde çalışmıyor. 

Rusya için THY sefer artırıyor

Aeroflot’un yurtdışı seferlerini durdurması üzerine THY özellikle Rusya pazarından gelen talep üzerine sefer artırma kararı aldı. THY, 6 Mart’tan itibaren İstanbul’dan St. Petersburg’a uçuş sıklığı günde 2’den 3’e çıkardı.

Ayrıca 7 Mart’tan itibaren İstanbul’dan Rusya’nın Yekaterinburg şehrine seferlerine yeniden başlandı. Seferler Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri 182 yolcu kapasiteli Airbus A321neo uçağıyla gerçekleştiriliyor. Yekaterinburg – İstanbul güzergahında biletler 254 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. THY yılbaşı uçuşlarının ardından Ocak 2022’de Yekaterinburg’dan uçuşları askıya almıştı.

Kazan uçuşları da artırıldı

THY, önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul’dan Kazan’a uçuşları da artıyor. Kazan-İstanbul rotasındaki biletlerin fiyatı 340 Euro’dan başlıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu