Haberler

THY Nijer’e tahliye için uçak gönderdi

Nijer’de askeri darbe arkasından ülkenin hava trafiği uçuşa kapatılmıştı. Çok sayıda Türk vatandaşının bölgede olması nedeniyle Türk Hava Yolları bugün bir tahliye uçuşu gerçekleştirdi.

İstanbul Havalimanı’ndan kalkan THY’ye ait Airbus A330-200 tipi uçak Türkiye saati ile 19.17’de Nijer’i dünyaya bağlayan Niamey Havalimanı’na teker koydu.

Toplam 5 saatlik uçuş sonrasında Niamey’e inen uçak, Türk vatandaşlarını alıp İstanbul’a dönecek.

Hava sahası kapalıydı

Nijer Hava Sahası, darbe sonrasında sel izinler dışında ticari uçuşlara kapatılmıştı. İki Türk Jeti darbeden saatler önce Niamey’e inmişti. Bu uçaklar Türk Büyükelçiliği’nin ve Dışişleri Bakanlığı’nın girişimi ile alınan özel izinlerle bölgeden ayrılabilmişti.

Darbe sırasında Nijer’de mahsur kalan Türk iş jetleri

 

En son dün gece saatlerinde alınan karar ile bir NOTAM yayınlanmış ve Nijer Hava Sahası yine kapatılmıştı.

THY, özel bir izin aldıktan sonra bugün saat 14.17’de Airbus A330 tipi geniş gövdeli yolcu uçağını bölgeye gönderdi.

THY ekipleri mahsur kalmıştı

Bölgede Türk Hava Yolları ekipleri de mahsur kalmıştı. 27 Temmuz’da meydana gelen politik huzursuzluk sonucu hava sahasının kapanması nedeniyle Nijer’de kalan 4 kabin, 2 kokpit ve 1 teknisyenden oluşan THY ekibi, 7 günlük çabanın ardından 3 Ağustos’ta Çad’ın başkenti N’dajemina’ya (Encemine) ulaştırılmıştı.

Türk Dışişleri Bakanlığı’nın  desteği ile yapılan uçuşla Çad’a götürülen THY ekibi ardından TK 642 Encemine uçuşu ile 4 Ağustos’ta İstanbul’a dönmüşlerdi.

Nijer’de 8 gün mahsur kalan THY ekibi yurda döndü

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu