Haberler

THK’da kayyum yönetimi bitiyor, seçime gidiliyor

Yaklaşık dört yıldır kayyumun yönettiği Türk Hava Kurumu’nda yeni dönem. Mahkeme tarafından alınan kararla kayyum yönetimi sona erdi. Mahkeme tarafından yönetime getirilen Ali Yüksel, THK’yı yeniden seçime götürecek.

THK tarafından yapılan açıklamada kayyumun 16 Ekim 2019 tarihinde başladığına dikkat çekilerek vesayet makamı olan Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Hakimliği’nin 13 Mart 2023 tarihinde aldığı karar ile kayyum yönetiminin sonlandırıldığına dikkat çekildi.

Kararda ayrıca THK’yı genel kurula götürecek bir Çağrı Heyeti’nin oluşturulması yönünde de karar alındı. Heyet başkanlığına halen Kayyum Heyetinde Başkan Vekili olan Ali Yüksel atandı.

Genel Kurul’a kadar yönetecek

Çağrı Heyeti, gerçekleştirilecek Büyük Genel Kurula kadar yönetimde olacak. Önümüzdeki hafta, Çağrı Heyeti bir yol haritası oluşturarak kamuoyu ile paylaşacak.

Yangın söndürme uçakları ve sonrasında atanan kayyum

Türk Hava Kurumu’na kayyum atanması, 2019 yaz sezonu sonrasında gerçekleşmişti. Orman Genel Müdürlüğü ile THK arasında CL215 amfibik yangın söndürme uçakları konusunda tartışma çıkmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan THK’nın yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına ilişkin yaşanan tartışmalarda Türk Hava Kurumu’nu sert sözlerle eleştirmişti. Ardından mevcut yönetimin ayrılmasıyla birlikte konu yargıya taşınmış, Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Hakimliği de kayyum ataması yapmıştı.

Atanan ilk kayyum heyeti, eski bakan Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşuyordu.

Görevde 2021’e kadar Cenap Aşçı, yine orman yangını tartışmasının ardından 6 Eylül’de verdiği dilekçe ile görevinden ayrılmıştı. Ancak mahkeme dilekçeyi 3 ay sonra işleme koymuş ve yeni kayyum heyetini THK’ya atamıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu