HaberlerJandarma

Teleferik kurtarma operasyonunda gece uçabilen helikopter detayı

Antalya’da meydana gelen teleferik kazasında kurtarma operasyonunda gece görüş sistemine sahip Sahil Güvenlik ve Jandarma Genel Komutanlığı’na ait helikopterler çok sayıda vatandaşın kurtarılmasında önemli rol oynadı. Bölgeye 4 adet helikopter ile bir askeri nakliye uçağı yönlendirildi. Ertesi gün helikopter sayısı 8’e çıktı.

Havadan kurtarma ile 98 vatandaş kabinden alınarak yere emniyetle indirildi. Bu kurtarma operasyonunda Sahil Güvenlik’e ait Bell 412 tipi helikoperler Gece Görüş yetenekleri ile 73 vatandaşın emniyetle kurtarılmasını sağladı.

Ertesi gün Türk Hava Kuvvetleri’ne ait AS532 Cougar tipi arama kurtarma helikopteri 25 kişiyi kurtardı. Operasyon toplam 23 saat sürdü.

Ramazan Bayramı’nın son günü, Antalya’da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri’nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri devrilen direğe çarparak düştü. Olay anında bir kişi hayatını kaybederken 10 kişi de yaralandı.

Ancak hat üzerinde kalan 24 adet kabinin yerden çok yüksekte olması nedeniyle kurtarma operasyonunda helikopterlerin kullanılmasına karar verildi.

Bölgeye gelen ilk helikopter Sahil Güvenlik’in

Kurtarma için bölgeye ilk gelen helikopter, Sahil Güvenlik’e ait AB412 tipi çift motorlu helikopter oldu. Daha sonra operasyona destek için Jandarma Genel Komutanlığı’na ait gece görüş sistemine sahip helikopterler farklı noktalardan Antalya’ya sevk edildi.

Sabah saatlerinde de Milli Savunma Bakanlığı Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan AS532 Cougar tipi helikopterin bölgede görevlendirildiğini açıkladı.

Aynı zamanda Ankara’dan havalanan Türk Hava Kuvvetleri’ne ait nakliye uçağı da AFAD ekiplerini kısa sürede Antalya’ya ulaştırdı. Bölgede arama kurtarma opersayonuna 80 profesyonel dağcı da destek sağladı.

Yapılan operasyon ile mahsur kalan özellikle yüksekteki kabinlerde bulunan vatandaşlar helikopter ile taşındı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken 10 vatandaş da yaralandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu