Haberler

Teknofest’i açılmadan gezin

Dördüncü kez kapılarını açan Teknofest’i resmi törene bir kaç saat kala gezmeye hazır mısınız? Tolga Özbek sizi Atatürk Havalimanı apronuna götürüyor. İşte detaylar:

 

Türkiye’nin En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’i dördüncü yılında büyük bir coşku ve heyecanla karşılamaya hazırlanıyor. TEKNOFEST 2021’in açılışından bir gün önce TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı & Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı & TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, basın mensupları ile bir araya geldi.

TEKNOFEST ziyaretçilerine kapılarına açmadan önce festival alanında bir araya gelen misafirler, bu yıl ki içerikler hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı özel basın toplantısının ardından festival alanını keşfe çıktı.

Selçuk Bayraktar, “TEKNOFEST dördüncü yılında İstanbul’da, ilk başladığı yerde. Pandemi nedeniyle Sağlık Bakanlığımızın belli yönergeleri doğrultusunda tedbirler alınarak kutlanacak. Yarışmalara 200 binden fazla öğrencimiz başvurdu. Festivalin ilk yılında bu rakam 20 bindi, ikinci yılı 50 bin, üçüncü yılı 100 bin ve artık dördüncü yılında dünyada açık ara rekor şekilde bir başvuru aldık.

Festivalimiz halka açık bir şekilde gerçekleştirilecek. Aynı anda alanda 100 bin kişi olacak şekilde bir rezervasyon sistemimiz işleyecek. Bu alan 450 bin metre kare, yani normal şartlarda 450 bin insan aynı anda alanda bulunabiliyor. Ancak biz kısıtlı bir katılım uygulayacağız. Festivale katılabilmek için muhakkak kayıt yaptırmak gerekiyor. Ziyaretçilere özellikle ön kayıt yapmalarını tavsiye ediyoruz. Burada çok sürpriz ve renkli gösteriler olacak. İlk defa dünyada hem insansız hava araçlarının hem de insanlı hava araçlarının birlikte kombine yaptığı bir gösteriyi gereceğiz.

Ama en önemlisi, bütün bu hava araçlarının; AKINCI İnsansız Hava Aracı, AKSUNGUR İnsansız Hava Aracı, GÖKBEY Helikopteri, ATAK Helikopteri, BAYRAKTAR TB2 ve HÜRKUŞ’un yaptığı bu gösterilerde bütün kullanılan hava araçları tümüyle yerli ve milli hava araçları olacak.

Kendi mühendisimizin tasarladığı, Türk mühendislerinin tasarladığı ve ürettiği hava araçları olacak. Bugün ilk provaları yapıldı. Biz çok heyecanlandık. İlerleyen günlerde bu sürpriz gösterileri izlemeye tüm milletimizi aile boyu değil, sülale boyu TEKNOFEST’te bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. TEKNOFEST 2021’de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar’ın festivali şereflendireceğini paylaşan  Bayraktar, teknolojinin şampiyonlarına ödüllerini Cumhurbaşkanı ile birlikte Aziz Sancar’ın vereceğini ifade etti.  

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu