Haberler

TC-GVA’da 1304 kg kokain ele geçti

İstanbul merkezli iş jeti operasyon hizmeti veren ACM Air’e ait Türk bayraklı iş jetine Brezilya polisi baskın yaptı. TC-GVA tescilli Gulfstream GIV tipi uçağın yolcusuna ait 1304 kilogramlık kokain ele geçti. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, TC-GVA önce İspanya’nın Malaga kentinden Brezilya’da Fortelaza Pinto Martins Uluslararası Havalimanı uçmuştu. Buradan İspanyol yolcusunu alan uçağa Brezilya polisi ve gümrük yetkilileri baskın yaptı. Uçağın Belçika’nın başkenti Brüksel’e gideceği öğrenildi.

İncelemede uçakta toplam 24 bavulun içine konulan toplam 1304 kilogram ağırlığında kokain ele geçti. İspanyol yolcunun yanı sıra 4 kişiden oluşan uçuş ekibi de göz altına alındı.

Daha sonra mesul kaptan pilot dışındaki uçuş ekibi serbest bırakıldığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

TC-GVA tescilli uçak önce TC-ANA tescili ile Turgut Özal’ın Başbakanlığı döneminde satın alınmıştı. Daha sonra da tescili TC-ATA olarak değiştirilmişti. Uzun yıllar devlet uçak filosunda görev yaptıktan sonra 2016’da tescili değiştirilerek satılmıştı. Uçak halen ACM Air şirketine ait.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu