Tatbikat

Uluslararası Anadolu Ankası-2023 Tatbikatı sona erdi

Uluslararası Anadolu Ankası-2023 Tatbikatı; 05-16 Haziran 2023 tarihleri arasında Azerbaycan, İspanya, Katar, KKTC, Polonya ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirildi. Tatbikat kapsamında ‘Seçkin Gözlemci ve Basın Günü’ de düzenlendi.

Konya’da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ev sahipliğinde jetler, Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçağı (HİK), İnsansız Hava Aracı (İHA), helikopterler ve kurtarma timleriyle müşterek hava yer entegrasyonu görevlerini içeren senaryoların gerçekleştirildiği ‘Uluslararası Anadolu Ankası-2023 Tatbikatı’ sona erdi.

Tatbikat kapsamında; ‘Seçkin Gözlemci ve Basın Günü’ de 15 Haziran 2023 tarihinde katılımcı ülkelerin unsurları ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen ve 5 Haziran’da başlayan ‘Uluslararası Anadolu Ankası-2023 Tatbikatı’na, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Kara, Deniz, Hava, Jandarma ve Özel Kuvvet Komutanlığı ile Azerbaycan, İspanya, Katar, KKTC, Polonya silahlı kuvvetlerine ait unsurlar katıldı.

11 yıldır uluslararası boyutta yapılıyor

2009’dan itibaren yılda 2 kez gerçekleştirilen tatbikatın biri, 2012’den beri farklı ülkelerin katılımıyla yapılıyor. Jetler, Havadan Erken İhbar ve Kontrol uçağı (HİK), İnsansız Hava Aracı (İHA), helikopterler ve kurtarma timlerinin katıldığı tatbikatta; harekat ortamında yapılacak müşterek personel kurtarma usulleri denenmekte, geliştirilmekte ve komuta kontrol sürecinin etkinlikle işletilmesi hedefleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan ‘Seçkin Gözlemci ve Basın Günü’ne ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Uluslararası Anadolu Ankası-2023 Tatbikatı’nın “Seçkin Gözlemci ve Basın Günü” 15 Haziran 2023 tarihinde katılımcı ülkelerin unsurları ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizin unsurları tarafından başarılı bir şekilde icra edildi.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu