Tatbikat

Türk uçakları TURAZ Kartalı’nda hava savunma eğitimi yapacak

Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin her yıl Türk Hava Kuvvetleri ile gerçekleştirdiği TurAz Kartalı Tatbikatı başladı. Türkiye tatbikata, F-16 ve F-4E 2020 uçakları ile katıldı. Açılış günü fotoğrafında Türk uçaklarının taşıdığı elektronik pod ve sistemleri dikkat çekti.

Türk Hava Kuvvetleri’nin F-16 ve F-4E 2020 uçakları, çekilen görüntülerde AN/ALQ-211(V)9 ve ELTA-8225 ECM podları taşıdığı görüldü. Bu pod sistemlerinden AN/ALQ-211(V)9 Elektronik Harp’te Öz Savunma amaçlı kullanılıyor. SPEWS-II Projesi ile alınan pod sistemleri, RWR (Radar Warning System-Radar Uyarı Sistemi), RF Jammer karıştırıcı sistemden oluşuyor.

F-4E 2020 üzerindeki ELTA-8225 ECM podları ise özellikle radar güdümlü tehditlere karşı yaptığı elektronik karıştırma gerçekleştiriyor.

Hava savunma sistemlerine karşı

Türk Hava Kuvvetleri, elektronik harp ağırlıklı yapılacak tatbikat ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin elindeki hava savunma sistemleri olan S-300 PMU-2, Buk-MB ve Barak-8’e karşı uçacak. Pilotlarımız tehditlerin geliş yönü, karıştırma gibi metodları deneyecek.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Yunanistan Girit açıklarında uluslararası hava sahasıda uçan Türk F-16 uçaklarına S-300 hava savunma sistemi ile radar kilidi atmıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu