Tatbikat

Azerbaycan Su-25 ve Katar Eurofighter’ı yan yana

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda 2 Mayıs’ta başlayan Anadolu Kartalı Tatbikatı ile ilgili Azerbaycan Savunma Bakanlığı fotoğraf ve video paylaşımı yaptı. Görüntülerde, Azerbaycan’ın Su-25 savaş uçağı ile Katar’ın Eurofighter’ları yan yana yer aldı.

12 Mayıs’a kadar sürecek tatbikat, Türk Hava Kuvvetleri ev sahipliğinde yapılıyor. Anadolu Kartalı, gelişmiş elektronik harp sistemleri ve geniş hava sahası ile dünyanın önde gelen askeri organizasyonları arasında yer alıyor.

Suudi Arabistan son dakikada vaz geçti

Tatbikata uzun yıllardır Konya’ya gelen Pakistan Hava Kuvvetleri F-16C/D, Katar Eurofighter, İngiltere Eurofighter ile katılıyor. Ancak tatbikatı yıllar sonra yeniden katılacak olan Suudi Arabistan’ın vaz geçmesi ise dikkat çekti. Suudi Arabistan F-15 uçakları ile Konya’ya gelecekti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı video

 

BAE tekrar katılıyor

Yıllar önce ilk F-16 intibakları Türk Hava Kuvvetleri’nce verilen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hava Kuvvetleri , F-16E/F olarak da adlandırılan Block 60 serisi uçakları ile tatbikatta yer alıyor.

Bir dönem Birleşik Arap Emirlikleri Konya’daki tatbikatlara yoğun olarak katılmış ancak iki ülke arasında yaşanan diplomatik soğukluk arkasından katılım sona ermişti. 

Azerbaycan Su-25 getiriyor

Anadolu Kartalı Tatbikatı’nın kardeş ülkesi ise Azerbaycan eksiksiz katılımını sürdürüyor. Geçmiş yıllarda Mig-29 getiren Azerbaycan bu yıl Su-25 yakın hava desteklerinden oluşan filoları ile Konya’da.

Fotoğraf: Yiğit Çiçekçi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu