Haberler

TALPA’dan Adıyaman’a konteyner yardımı

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA), Türkiye’yi vuran Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan Adıyaman için harekete geçti. TALPA, Adıyaman’ın birçok noktasına toplam 10 konteyner kurulumu gerçekleştirecek.

Türkiye’nin 10 ilini vuran Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde büyük yıkım yaşandı, yaklaşık 50 bin kişi yaşamını yitirdi. Birçok kurum ve kuruluş bölgeye yardım için harekete geçerken, TALPA da depremzedeler için toplam 10 adet konteyner kurulacağını duyurdu.

Konuya ilişkin TALPA’dan verilen bilgiler şöyle:

“Adıyaman Merkez’e 20 km mesafede Ahmethoca köyünde konteyner kurulmaya başlandı. Ahmethoca köyündeki konteynır kurulumu bittikten sonra sırası ile İpekli Köyü, Çam Yolu Köyü, Yayla Köyü’ne de konteyner kurulumu gerçekleşecek.

Bu süreçte üyesi olduğumuz IFALPA da diğer üyelerden destek için bir duyuru yaptı. TALPA üyeleri de bizzat çalışmalara katılıyor.

Bundan sonraki süreçte uzun vadeli plan olarak bölgede bir okulun tadilatı ya da inşası söz konusu. Gelişmeler ve ihtiyaçlar ile ilgili bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Köyde 14 kişi vefat etti

Ahmethoca köyü nüfusu toplamda 350 kişi, depremde 14 kişi vefat etmiş ve sağ kalan bir çok insanın evi ve ahırları da kullanılamaz hale geldi. Şehir merkezlerinde kurulan konteynır kent onlara uzak kaldığı ve hem hayvanlarını hem de tarım arazilerini bırakmak istemedikleri için  TALPA köye ulaştı.

Hem arazi hem de lojistik açıdan oldukça zorlu o yüzden biraz yavaş ilerliyoruz fakat bu durumdan köylüler oldukça memnun. Yardım etmek isteyenler TALPA’nın resmi yardım hesabına yardım yapabilirler.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu