Haberler

SunExpress pilotu Münih’te bagaj yükledi

Tarih 19 Temmuz 2022. Yer Münih Franz Josef Strauss Havalimanı. SunExpress Havayolları’na ait Boeing 737-800 Antalya’ya uçmak üzere hazırlık yapıyor. Bu görüntüyü çeken ise bir yolcu. Apronda ikinci pilot, yeleği ile birlikte bagaj yüklüyor. Amaç bavulların hızla yüklenilmesi, yolcu mağdur edilmeden rötarsız kalkılması…

 

Almanya başta olmak üzere yer hizmetleri krizi

Salgın döneminde havalimanlarında uçuşlar durdu. Personel ya işten çıkartıldı ya da maaşları düştü. Dönüşte ise risk yüksek olduğu için personelin bir bölümü tekrar işe başlamadı. Veya yeniden işe başladığında COVID-19 oldu. İyileşebilmek için izin aldı.

Tekrar hava trafiğinin 2019 dönemine geldiği bu günlerde kriz nedeniyle havalimanları kitlenmiş durumda. Artık yolcular tatile giderken saatlerce önce havalimana geliyor. Bagajları yüklenmiyor. Bavullar kayboluyor.

Bu sıkıntıyı aşabilmek için örneğin Almanya Türkiye’den 2 binden fazla yer hizmetleri görevlisi alacak. Kasım ayına kadar geçici olarak Türkiye’den gelecek tecrübeli yer hizmetleri görevlilerini istihdam edecek. Hatta Alman kamuoyu Türkiye’den yönetici de istiyor.

Peki Türkiye’deki havalimanları ne olacak? Havayolları nasıl uçacak… İki taraflı cevap bekleyen bir soru… Yolcu memnuniyeti yerde… Havayolları çözüm bulamıyor. Havalimanları sessiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu