Sportif Havacılık

“Yunuseli betona ve ranta kurban verilmesin”

Son günlerde Bursa’nın havaalanı olarak hizmet veren Yunuseli ile ilgili bir çok tartışma yaşanıyor. Havacılık şirketlerinin kurduğu hangarın yıkılmasının istenmesinin ardından arazinin ranta açılacağı ve yapılaşmanın başlayacağına dikkat çekiliyor.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Yunuseli Havaalanı’nı kapatıp arazisini imara açma yolunda iktidar partisi çevrelerinde yapılan hazırlıklara tepki göstererek, “AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve onun kent dışında gelen rant çevreleri, Bursa’dan, Yunuseli Havaalanı arazisinden elinizi çekin! Yunuseli Havalanı Bursa halkının malıdır. Burası Bursa halkının bağışlarıyla alınmış bir arazidir. Burayı yeşil alan yapın, deprem sonrası toplanma alanı yapın. Burası Bursa’nın akciğeri olsun, beton olmasın!” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İlayda Kaya’nın haberine göre Yunuseli Havaalanının, Bursa nezdinde büyük önem taşıdığını kaydeden İsmet Karaca, Yunuseli Havalimanının Bursalı yurttaşlara ait olduğunu belirterek “Burası Bursalılarındır. Bursa halkı buraya 9 yıl boyunca bağış topluyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında, Bursa halkı fedakarlık yapıyor, bu araziyi satın alıyorlar. 1936 yılından itibaren Türk Hava Kurumu’nun eğitmenleri burada uçuş eğitimleri veriyor. Burası Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim ediliyor. Ne zaman ki bu pistin büyük gövdeli uçakların inişine uygun olmadığı görüşü hakim kılınınca Yenişehir’deki askeri havaalanının sivilleştirilmesiyle maalesef burasının kaderi çiziliyor ve rant çevrelerinin gözü buraya dikiliyor. 2001’den 2017’ye kadar burada hava sporları etkinlikleri yapılıyor. Ekim 2016’da burası Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi, o gün buranın kaderi net bir şekilde çizilmeye başlandı. Atatürk Spor Salonu’nu yıkıp Millet Bahçesine ekleyip yeşil alanı büyütme derdinde olan AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi 1.400 dönümlük yeşil alanı yok etmeye hazırlanıyor. 8-10 bin konutluk bir kent kuracak. Beton yığını kuracak. İçine de millet bahçesi sıkıştırıyorlar. O halde tamamını millet bahçesi yapın. Şu an biz deprem riski yaşıyoruz. Yıkıcı bir deprem yaşadığımızda nerede toplanacağız? Gözlerini buraya diktiler. Buranın betonlaşmasını istiyor. Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm yaptınız. Bursa Büyükşehir Belediyesi battı… Biz kayyuma karşıyız ama eğer bir yere kayyum atanacaksa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne atansın. Hiçbir proje bitmiyor. Yunuseli Bursa halkının malıdır. Burası Bursa halkının bağışlarıyla alınmış bir arazidir. Burayı yeşil alan yapın, deprem sonrası toplanma alanı yapın. Burası Bursa’nın akciğeri olsun, beton olmasın! AKP’li Büyükşehir Belediyesi ve onun kent dışında gelen rant çevreleri Bursa’dan, Yunuseli’den elinizi çekin” diye konuştu. (Cumhuriyet)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu