Sportif Havacılık

Yamaç Paraşütünde 375 km’lik yeni Türkiye rekoru

Ülkemizde sportif havacılık denildiğinde ilk akla gelen dal olan yamaç paraşütünde geçtiğimiz günlerde yeni bir Türkiye rekoru kırıldı. Aynı zamanda Yamaç Paraşütü Milli Takımı üyesi olan Serdar Tur ve Hüseyin Tanrıverdi, Ankara Ayaş mevkiinden saat 11.30’da kalkış yaparak Mersin Mut ilçesine kadar 375 km hiç durmadan uçarak uçtu. 

Yeni rekor tam 8 saat 57 dakikalık uçuşla birlikte kırılmış oldu. Ankara’dan Akdeniz’e yapılan uçuş sonrasında Serdar Tur, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Hiç Türkiye rekorunu kırarken 1000 metre irtifadan hızlıca inmeye çalışacağınız aklınıza gelir miydi? Benim gelmezdi! Hüseyin Tanrıverdi ile 22.7.2021 tarihinde Ankara Ayaş’tan Mersin Mut ilçesine yaklaşık 9 saatlik bir uçuşla 375 km uçarak Türkiye rekorunu daha ileriye taşımış olduk. Bu uçuşta İç Anadolu’dan kalkıp Akdeniz’e indik. Uçuş boyunca nerdeyse her türlü havada uçtuk. Kolay bir uçuş olmadı yorucuydu ama buna değdi.

Gelelim Mut vadisine.. Mut vadisi ‘tırsıtmadı’ desem yalan olur. Ancak hayatımın en mutlu olduğum 

anlarından birini orada yaşadım. Akşam saat 8’de vadinin ortasında döndüğümüz 4’lük termiği oradaki manzarayı asla unutmayacağım. O mutluluktan sonraki korkuyu da unutmayacağım. Çünkü vadide convergence vardı her yer kaldırıyordu ve güneş batmak üzereydi. Tam karşıdan gelen bir dolunay ışığı bizi biraz idare etti ama zifiri karanlığa kalma düşüncesi çok kötü bir düşünceydi. İnmek için o yorgunluğun üzerine attığımız spirallerin haddi hesabı yok. Zamanla yarışıyorduk. İndiğimizde hava kararmıştı.

İner inmez toprağı öptüğümüz bir gerçek. Hemen yanımıza gelen orada yaşayan arkadaşlar… hmm orası ap ayrı bir hikaye 

Türkiye rekorunu iki kişi paylaşmak, bu kişinin de uçma tarzımızın birbirine çok yakın olduğu Hüseyin Tanrıverdi olması benim için onur verici bir şey. Yeni Türkiye rekoru bütün camiamıza hayırlı olsun. Daha iyisinin uçulacağına eminim. 

Son olarak bizi arabayla takip eden @burcukkctur ile yolun yarısını bizle uçan @gulsahhos, desteğini esirgemeyen @ucuskulubu ve @ankaraypsk ye, gerek o an gerek indikten sonra arayan soran herkese, bu seneki kanat sponsorum @safetylord @celebiyapi@engkrkmz

@sametbati ya sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız!”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu