Ödül

Otonom araç yazılım yarışmasında ödül 120 bin TL

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan Yenilikçi Yazılımlar Yarışıyor (Y³) 4. Dönem yarışmasına başvurular açıldı. Yarışmanın birincilik ödülü 120 bin TL. Hazırlanan yazılım, HAVELSAN’ın Kangal İKA sisteminde kullanılacak.

Gençleri sektöre kazandırılması, yeteneklerin keşfedilmesi için yeni bir yarışma duyurusu SSB tarafından yapıldı. Y³ programında “KANGAL OTONOMİ” yarışması için Başvuru tarihleri 1 Nisan’dan 30 Nisan’a kadar yapılabilecek.

YARIŞMA LİNKİ İÇİN TIKLAYIN

Yarışma ile otonom araçlar için hem simülasyon ortamında hem fiziki ortamda geliştirilecek en iyi algoritmanın ortaya çıkarılması amaçlanmakta. Yarışma sürecinde ve algoritmaların değerlendirilmesinde Savunma Sanayii Yapay Zekâ Platformu kullanılacak. 

Yarışma iki aşamalı

Yarışma iki aşamada tamamlanacaktır. İlk aşama Gazebo simülasyon ortamındaki sanal parkurlarda, ikinci aşama ise sanal parkurda başarılı olan yarışmacılar ile HAVELSAN Kangal İKA’lar kullanılarak fiziki ortamda gerçekleştirilecek.

Neler hedefleniyor

Yarışma ile ülkemizde, otonomi ve yapay zekâ konularına olan ilgi ve farkındalığın artırılmasının yanı sıra söz konusu alanlarda var olan kabiliyetlerin ortaya konulması hedeflenmekte. Yarışma kapsamında son teknoloji sensörler ve modern yapay zekâ algoritmaları kullanılarak, yarışma kapsamında verilen görevleri başarıyla tamamlayabilecek geliştirmelerin gerçekleştirilmesi, takımlar tarafından hedef odaklı birlikte çalışma kültürünün benimsenmesi gibi yetilerin kazandırılması amaçlanmakta.

Yarışma sonucunda, farklı senaryolarda verilen görevleri başarıyla ifa edebilecek otonom araçların üretilmesi ve geliştirilmesi noktasında kazanımların elde edilmesi hedeflenmektedir.

Yarışmacıların, HAVELSAN tarafından sağlanacak Kangal İKA’ları fiziki parkur üzerinde belirtilen görevlere uygun bir şekilde otonom olarak tanımlı hedefe ulaştırmaları gerekmekte.

120 bin TL ödül

Yarışmaya katılan tüm takımlar, yarışmada derece ödülleri (birincilik, ikincilik, üçüncülük) için yarışacak. Birinci 120.000 TL, ikinci 90.000 TL ve üçüncü de 60.000 TL ödül kazanacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu