Haberler

Schengen görüşme tarihi en erken 15 Eylül’e verilebiliyor

Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması sonrası yüksek talep nedeniyle Schengen vizesi başvurularında en erken görüşme tarihi 15 Eylül ve sonrasına veriliyor. Euronews’in haberine göre, SchengenVi, saInfo.com, henüz vize başvurusu yapmamış kişilerin büyük olasılıkla eylül ortasına kadar randevu bulamayacağını bildirdi.

Schengen vizesi sırası

Seyahat endüstrisi yöneticilerine göre şu anda 26 Schengen Bölgesi ülkesinde temmuz ve ağustos için boş yer yok. Sadece birkaç ülkenin ağustos ayı için müsait yerleri olabileceği kaydedildi.

Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen yolcular, Schengen Bölgesi’ne girmek için bu vizeye ihtiyaç duyuyor. Ülke büyükelçilikle- rinin belli sayıda vize randevusu verdikleri ve talep yüksek olsa bile bu sabit sayının artırılmadığı biliniyor.

Red oranında yükselme var

Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine yapılan turistik vize başvurularının reddedilme oranı son yıllarda artış gösterdi. Vize başvuruları reddedilenler durumdan şikayetçi olurken Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Mec- lisi’ne (AKPM) Schengen Vize sisteminin kötü-ye kullanıldığına dair bir rapor sundu.

Avrupa Komisyonu yetkilileri, vize reddi oranlarının dünya çapında artış eğiliminde olduğunu belirtti. Komisyon, bu durumun asıl sebebinin Covid-19 pandemisi nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları olabileceğine işaret etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu