Havalimanları

İGA İstanbul Havalimanı Yunan basınında

İGA tarafından işletilen İstanbul Havalimanı Avrupa’nın zirvesinde yer alırken, dünya gündeminde de adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak Yunanistan’da yayımlanan bir yazıda övgüler sıralanırken, havalimanı hakkında ‘Kıtaların kavşağında bir dev’ ifadesi kullanıldı.

“Görkemli, lüks, son teknoloji ürünü…” Yunanistan’da yayımlanan bir seyahat yazısında, İstanbul Havalimanı için bu sözler kullanıldı. İstanbul’u ziyaret eden herkesin bir konuda hemfikir olduğuna dikkat çekilirken, İstanbul Havalimanı’nın başlı başına bir seyahat deneyimi olduğu vurgulandı.

İSTANBUL HAVALİMANI ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Gelenek ile teknolojinin, Doğu ile Batı’nın ve Avrupa ile Asya’nın birleştiği, İstanbul Havalimanı, iç ve dış mimarisiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Akşam’da yer alan haberde; açılışından beri milyonlarca turiste ev sahipliği yapan İstanbul Havalimanı, büyüklüğü, konforu ve bünyesinde barındırdığı teknolojilerle dünyanın sayılı havalimanları arasında girmeyi başardı.

Yunanistan merkezli Newmoney adlı dergide yayımlanan bir seyahat yazısında, İstanbul Havalimanı için gurur verici ifadeler kullanıldı.

Turizmin küresel çapta etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle duraklamasının ardından hızlı toparlanışı, İstanbul Havalimanı’nın gücünü ve prestijini artırmasında etkili oldu.

Havalimanında yer alan 4 uçak pistinin faal olduğuna ve iniş ve kalkışların kesintisiz bir şekilde yürütüldüğüne dikkat çekilen yazıda, Avrupa’daki diğer havalimanlarından önde olan özelliklerine de yer verildi.

Kapılar arasındaki mesafelerin uzun olmasına rağmen Amsterdam veya Frankfurt havalimanları kadar turistleri “strese” sokmadığına dikkat çekilirken, çevre temizliğine, koridorlar arasındaki hareketli bantlarına, 44 metrelik tavanı sayesinde rahat ve geniş atmosferine de değinildi.

İstanbul Havalimanı içerisinde bulunan otel deneyiminden de bahsedilirken, yemeklerin lezzetinden, odaların konforundan ve yapılabilecek çeşitli aktivite ve etkinliklerin çeşitliği de vurgulandı.

Yazıda, ayrıca 24 saat süren kesintisiz ulaşım sayesinde İstanbul’un her köşesinin rahatça keşfedilebileceğine dikkat çekildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu