Haberler

Ruslar İstanbul’a Sukhoi SSJ100 ile uçacak

Ruslar, çok az ülkeye sefer gerçekleştirirken bu uçuşların ambargoya takılmaması için ilginç bir adım attı. Rus Red Wings şirketi, Moskova-İstanbul seferlerinde Sukhoi Super Jet SSJ100 uçaklarını kullanacak.

Rusya’ya uygulanan ambargoların önemli bölümünü kiralık batı yapısı Boeing ve Airbus serisi uçaklara el konulması oluşturuyor. Finansal kiralama şirketlerine ait uçaklar, Rusya dışında el konulacak.

Bu gelişmeler üzerine Rus şirketleri alternatif üzerinde çalışıyor. Sputnik’te yer alan habere göre, Rus özel havayolu şirketi Red Wings, Moskova-İstanbul arasında yapılacak uçuşlarda yeni bir adım attı. Havayolu şirketi filosunda bulunan Rus Sukhoi imalatı yolcu uçağı ile sefer gerçekleştirecek.

Rus Red Wings havayolu şirketi 15 Mart itibarıyla Moskova’daki Domodedovo Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na uçuşlarını başlatacağını duyurdu. Seferler her gün 100 yolcu kapasiteli SSJ100 uçaklarıyla yapılacak.

Şirketin uçaklarının Rusya’da kayıtlı ve Rus şirketlerce sigortalı olduğu da verilen bilgiler arasında.

Bölgesel uçak SSJ100

Rusya, İtalya ile birlikte Sukhoi üzerinden SSJ100 modelini geliştirmişti. Bölgesel uçuşlar için tasarlanan SSJ100, şirketlerden beklenen ilgiyi görmemişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu