Haberler

Rus Mig-31’den ABD uçağına Bering Denizi’nde önleme

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi (NDCC), Rus MiG-31 savaş uçağının ABD Hava Kuvvetleri’ne ait RC-135 stratejik keşif uçağını Bering Denizi üzerinde önlendiğini açıkladı.

11 Aralık’ta Rus radar istasyonları, Bering Denizi’nin tarafsız suları üzerinden Rusya sınırına yaklaşan bir hava hedefi tespit etti.

Merkezden yapılan açıklamada, “Pasifik Filosunun hava savunma kuvvetlerinden bir MiG-31 avcı uçağı havalandı. Rus savaş uçağı, hava hedefini ABD Hava Kuvvetleri’nin stratejik keşif uçağı RC-135 olarak tanımladı ve Bering Denizi üzerinde ona eşlik etti.” denildi.

Açıklamada, Amerikan uçağının Rusya sınırından uzaklaşmasının ardından MiG-31’in güvenli bir şekilde ana üssüne döndüğü açıklandı.

Rusya Ulusal Savunma Yönetim Merkezi, Rus savaş uçağının uluslararası hava sahasının kullanımına ilişkin kurallara uygun olarak uçuşunu gerçekleştirdiğini ve ABD uçağının devlet sınırını ihlal etmediği de belirtildi.

7 Aralık Pazartesi günü de bir Rus Su-30 savaş uçağı, bir yakıt ikmal uçağı eşliğinde ABD ve Fransa’ya ait iki keşif uçağını Karadeniz üzerinde perdeleyerek önlemişti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu