Haberler

Rus havacılığa büyük darbe

ABD ve AB’nin aldığı yaptırım kararları Rusya Federasyonu’na uçak tedarikini, kiralanmasını, bakımını ve sigortasını tamamen yasaklıyor. Bu yasak sadece yeni sözleşmeleri değil, eski sözleşmeleri de kapsıyor. Bu karar sonrasında Rus havacılık sektörünün büyük darbe alacağı tahmin edilmiyor.

Avrupa Rusya’ya yalnızca yeni uçak ve onların yedek parça tedarikini değil, mevcut uçakların bakımını ve sigortasını da yasakladı.

ABD ve Avrupa’dan sert yaptırımlarla karşılaştı. Avrupa Birliği, Rusya’nın bankacılık, finans, enerji, havacılık sektörlerini hedef alan sert yaptırımları kabul etti. Kabul edilen yaptırımlardan bazılarının ülkenin sivil havacılık sektörünü felce uğratabileceği belirtiliyor.

Devlet havayolu ayakta kalabilir ama…

Bu adım sonrasında Rusya devletinin sağlayacağı yardım ile Aeroflot Havayolları ayakta kalabileceği tahmin ediliyor. Ama özel şirketler, özellikle de charter sefer yapan havayolları büyük sıkıntı çekecek. Bu şirketlerin batabileceği ifade ediliyor.

Hava sahaları kapandı

Toplam 8 Avrupa ülkesinde Rus uçaklarına karşı yeni bir hamle geldi. Bu ülkeler arasında Polonya, Estonya, Letonya, İngiltere, Bulgaristan, Çekya, Litvanya ve Romanya yer alıyor.

Almanya’nın bugün aldığı kararla hava sahasını Rus uçaklarına kapadı. Uçaklar geri döndü. Bu şu anlama geliyor: Rusya sivil havacılığına ait hiç bir uçak Batıya uçamayacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu