Haberler

Putin, Aeroflot’un kadın uçuş ekibiyle

Necdet GÜRSOY

Rus Havayolu Aeroflot’un Moskova yakınlarındaki havacılık okulunu ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, burada bir grup kadın kaptan pilot, ikinci pilot ve kabin görevlileri ile sohbet etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde gerçekleşen ziyarette kadın uçuş görevlileriyle sohbet eden Putin, Ukrayna’daki çatışmayı anlattı.

Batılı ülkelerin Ukrayna’yı işgali nedeniyle uyguladığı yaptırımları “savaş ilanına benzer” olarak nitelendiren Putin, “Ama Allah’a şükür o noktaya gelmedi” dedi.

İZİN VERİLEN YÖNLERDE DIŞ UÇUŞLAR SÜRECEK

Havacılık sektöründe Rusya’ya yönelik yaptırımların onları dayatanlara zarar verdiğini kaydeden Putin, “Onlar bence bunu yapmaktan da pek hoşlanmıyorlar. Yetkililerinin siyasi baskısı altında yapıyorlar.” dedi.

Rusya’nın yurt içi hava yolculuğunu artıracağını, uçakların yurt dışına da gitmesi mümkün olan yerlere uçmaya devam edeceğini bildiren Putin, “Şimdi yapacağımız şey, elbette iç hat uçuşlarını yoğunlaştıracağız ve izin verilen yönlerde dış uçuşları sürdüreceğiz. Durumu değiştirmek için çaba göstereceğiz.” diye konuştu.

Putin, böyle durumların insanlar için rahatsızlık verici olsa da ülkenin kendi öz altyapısını geliştirmek için de avantaj olduğuna dikkati çekti.

Vladimir Putin, Aeroflot Havacılık Okulu’nu ziyareti sırasında bir uçak simülatörünü de yakından inceledi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu