Haberler

PN MİLGEM’e HAVELSAN imzası

Türkiye ve Pakistan arasındaki en önemli savunma projelerinden biri olan PN MİLGEM’in ilki denize indirildi. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT’ın ana yükleniciliğinde gerçekleştirilen projede törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Cumhurbaşkanı Dr. Arif Alvi ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar katıldı.

Projede toplam 4 adet PN MİLGEM inşa edilecek. İlk gemi Türkiye’de kalan 3 korvet de Pakistan’da tamamlanan İmzalanan anlaşmaya göre ilk korvet 2023 yılında Türkiye’de, son korvet ise 2025 yılında Karaçi’de teslim edilerek, Pakistan Deniz Kuvvetleri tarafından hizmete alınacak.

HAVELSAN’DAN SAVAŞ SİSTEM ANA ENTEGRATÖRÜ

Geminin kalbini ise HAVELSAN tarafından geliştirilen Savaş Sistem ana Entegratörü oluşturuyor. Daha önce de Amfibi Tank Çıkarma Gemisi (LST) Projesinde Savaş Sistemi Entegratörü olarak başarıyla görev yapan ve pek çok harp gemisine savaş yönetim sistemi tesis eden HAVELSAN, bu kabiliyetini ASFAT ile imzaladığı sözleşme ile yurt dışı projelere de taşımış oldu. 

Sözleşme kapsamında HAVELSAN ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın birlikte geliştirdiği Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sisteminin (ADVENT), ihracatı ilk kez gerçekleşmiş olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu