Haberler

Özbay Eskişehir’de toprağa verildi

Japonya mobbinge uğrayan ve intihar eden Ömer Koray Özbay, dün Eskişehir’de kılınan cenaze namazı sonrasında defnedildi. Acılı anne, cenazede adalet istediklerini söyledi.

Türk Hava Yolları’nın yer hizmetleri şirketi Turkish Ground Services’ta (TGS) çalışırken Japonya’daki THY ekibinin yönlendirmesi ile 2019’da istifa etmişti. Japonya’ya giden Özbay, burada THY’ye hizmet veren şirket ile çalışmak amacıyla görüşme yapmıştı.

Ancak salgın nedeniyle operasyonlar durunca Özbay işe giremedi. Kendi ifadesi ile bu sırada yoğun mobbinge uğradı.

Ömer Koray Özbay, geçtiğimiz hafta 4 sayfalık bir mektup ve video çektikten sonra hayatına son verdi.

Konuyla ilgili olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat soruşturma başlattı. Teftiş Kurulu Başkanı’nı Japonya’ya gönderdi.

Eski THY personeli annenin feryadı

Vişnelik Mahallesi’nde bulunan Beyazıt Camii’nde kılınan cenaze namazında oğlunun tabutu başına gelen anne Kader Özbay, “Ben onu bu günler için mi yetiştirdim” diyerek isyan etti. Annenin eski bir THY personeli olduğu öğrenildi.

Kader Özbay adalet istediklerini söyleyerek “Benim oğlumun başını yediniz. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Hepsinin her şeyi ortaya çıkacak. Kullandılar, paçavra gibi attılar benim evladımı. Ben onu bu günler için mi yetiştirdim. Hiç kimse aramıyor bile, çünkü suçlular. Dürüst insanların hali bu oluyor. Annelerin yürekleri yanıyor. Ben oğlumu böyle mi gönderecektim, böyle mi bekleyecektim. Adalet istiyoruz” dedi.

Yeğenini işe almak istedi

İddialara göre THY’nin Japonya’daki istasyonu müdürü Serkan Gündüz mobbing ile Özbay’ın işe girişini engelledi. Gündüz’ün kendi yeğenini işe sokmak istediği Özbay’ın video ve intihar mektubunda yer aldı.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu