Ödül

HAVELSAN’a iki The Stevie Awards ödülü birden

Türk savunma sanayiinin yazılım evi HAVELSAN, Stevie Awards ödüllerinde iki önemli başarıya birden imza attı. Yılın İletişim ve PR Kampanyası kategorisinde Mühendis Çocuk, Kurumsal ve Topluluk kategorisinde HAVELSAN Ekspress Projesi Uluslararası İş Ödülleri Stevie Awards’tan bronz madalya aldı.

HAVELSAN’ın Mühendis Çocuk Projesi, şirketin 40’ıncı kuruluş yılı nedeniyle, başta dezavantajlı bölgeler olmak üzere, 7-14 yaş grubundaki çocuklara mühendisliği sevdirmek amacıyla başlatılmıştı.

Proje kapsamında geçen yıl Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’de, 8 farklı köyde taşımalı eğitim programında eğitim gören 40 çocuk, HAVELSAN tarafından hayatlarında ilk kez TEKNOFEST’e götürülmüş, çocukların birçok milli teknoloji ile tanışması sağlanmıştı.

HAVELSAN EKSPRES

Kurumsal ve Topluluk kategorisinde bronz madalya kazandıran HAVELSAN Ekspress projesi kapsamında ise farklı üniversitelerde eğitim gören mühendis adayları, HAVELSAN-TCDD iş birliği ile Ankara-Siirt arası yolculuk yapan HAVELSAN Ekspress treninde hackathona katıldı.

Katılımcılar, kendilerine açık kaynak teknolojiler alanında sunulan sorunlara HAVELSAN mühendisi mentörlerin desteğiyle çözümler getirmişti.

Hackathonda ter döken gençler ve HAVELSAN mentörleri, bu yolculukta Malatya İnönü Üniversitesi’nde ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşmuştu.

HAVELSAN’ın iki bronz kazandığı Stevie Ödül töreni Ekim ayında Roma’da yapılacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu