Haberler

Milli Siber Güvenlik zirvesi ve Siber Güvenlik Sanal Fuarı kapılarını açıyor

En son ABD’ye yapılan saldırı ile gündeme gelen Siber Güvenlik, Türkiye’de masaya yatırılıyor. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, 21-25 Aralık’ta düzenleyeceği Siber Güvenlik Haftası’nın kapılarını Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve Sanal Siber Güvenlik Fuarı ile açıyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının destekleriyle düzenlenecek Milli Siber Güvenlik Zirvesi, yerli siber güvenlik ekosistemine katkı sağlayacak önemli isimleri ağırlayacak.

Yerli siber güvenlik ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi, ülkemizdeki Siber Güvenlik farkındalığını ve iş birliklerini artırmak, kamu, özel sektör ve akademi temsilcilerini bir araya getirmek ve 2020 yılını Siber Güvenlik temasıyla bitirmek için 21-25 Aralık’ta Siber Güvenlik Haftası düzenleyerek Küme üyesi yerli firmalarını ve ürünlerini sahneye çıkaracak.

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından ilki 2019 yılında gerçekleştirilen Milli Siber Güvenlik Zirvesi, Açılış Konuşmaları, paneller ve konuşmacılarıyla kamu, özel sektör ve akademiyi 2 gün boyunca bir araya getirecek.

T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih KACIR ve Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Ömer Fatih SAYAN tarafından T.C. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Açılışı yapılacak Hafta, Milli Siber Güvenlik Zirvesi ve Sanal Siber Güvenlik Fuarı ile başlayacak. 

Pandemi dolayısıyla kısıtlı katılımla gerçekleştirilecek Açılış Töreninde, Yerli Siber Güvenlik Ekosistemine Katkı Sağlayan Kamu temsilcilerinin ödüllendirileceği Ödül Töreni ve Kamu temsilcileri ile özel oturum gerçekleştirilecek.

SİBER GÜVENLİK SANAL FUARI ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Siber Güvenlik Haftası boyunca, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üye firmalarının yerli ve milli kabiliyetler ile üretmiş oldukları siber güvenlik ürünleri ve vermiş oldukları hizmetler, Siber Güvenlik Sanal Fuarında katılımcıların beğenisine sunulacak. 

Katılımcılara 3 boyutlu fuar deneyimi sağlayacak Siber Güvenlik Sanal Fuarı, ülkemizin tüm siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak üzere 21-25 Aralık haftası boyunca siber güvenlik ilgililerini bekliyor.

21-25 Aralık tarihlerinde açık olacak Siber Güvenlik Sanal Fuarını ziyaret etmek isteyenler www.siberguvenlikhaftasi.com adresinden kayıt yapabilirler.

Siber Güvenlik Haftası boyunca farklı platformlardan gerçekleştirilecek 60’ın üzerinde Etkinlik’te katılımcıları bekliyor. Konferanslar, webinarlar, eğitimler ve yarışmalara www.siberguvenlikhaftasi.com Etkinlik Takviminden kayıt yapılabilir, katılım sağlanabilir.

SEKTÖRÜN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN 50’YE YAKIN KONUŞMACI

“Yerli ve Milli siber güvenlik” teması ile gerçekleştirilecek Milli Siber Güvenlik Zirvesi farklı sektörlerin önde gelen isimlerinden 50’ye yakın konuşmacıyı ağırlayacak.

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkan Yardımcısı Yavuz Emir BEYRİBEY moderatörlüğünde gerçekleştirilecek Kamuda Yerli Siber Güvenlik Ekosisteminin Geliştirilmesi paneli, Jandarma Genel Komutanlığı MEBS ve Siber Güvenlik Komutanı J.Mu.Alb. Adnan GÜRBÜZ, MSB Siber Güvenlik Daire Başkanı Dz.Müh.Alb. Barış Egemen ÖZKAN, Rekabet Kurumu Bilişim Teknolojileri Daire Başkanı Ömer Faruk ÇELİK, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı, Kayıhan ALTINÖZ ile küme üyesi firmalardan Picus Kurucu Ortağı be Genel Müdürü Hamdi Alper MEMİŞ ile Bilge Siber Güvenlik Teknolojileri Genel Müdürü Burak ÇİFTER’in katılımıyla gerçekleştirilecek. 

SSB Başkan Yardımcısı Dr. Celal Sami TÜFEKÇİ moderatörlüğünde gerçekleştirilecek Savunma Sanayiinde Yerli Siber Güvenlik Panelinde ise, TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Prof.Dr. Temel KOTİL,  ROKETSAN Genel Müdürü Murat İKİNCİ, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif NACAR, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Bayram GENÇCAN ve STM Genel Müdür Yardımcısı Bülent SOYDAL konuklar arasında yer alacak.

Telekom Sektöründe Yerli Siber Güvenlik Paneli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Gökhan EVREN moderatörlüğünde, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk ŞEN, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Gediz SEZGİN, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Yusuf KIRAÇ, Ulak Haberleşme Genel Müdürü Dr. Ali Metin BALCI ve PROCENNE CEO’su Resul YEŞİLYURT’un katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

Enerji Sektöründe Yerli Siber Güvenlik Paneli EPDK Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mehmet YILMAZER moderatörlüğünde TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı Deniz COŞKUN, Sakarya Üniversitesi’nden Prof.Dr. İbrahim ÖZÇELİK, Cyberwise Genel Müdür Yardımcısı Hakan TERZİOĞLU, ICS Defense Genel Müdürü Fevzi ACAR, Speksko Genel Müdürü Furkan ATLI ve Rovenma İş Geliştirme Direktörü Dr. Ayşe KUYRUKÇU’nun katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

BDDK Başkan Yardımcısı Muhammet Mustafa CERİT moderatörlüğünde gerçekleştirilecek Finans Sektöründe Yerli Siber Güvenlik paneline ise BKM Bilgi Güvenliği BT Uyum Direktörü Bülent MUŞLU, Garanti BBVA Teknoloji Kurumsal Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Feridun AKTAŞ, AKBANK Bilgi Riski Yönetimi Başkanı Semih DİLMEN, Türkiye İş Bankası Bilgi Güvenliği Koordinatörlüğü Müdür Yardımcısı Hasan REYHANOĞLU ile INFOSEC Genel Müdürü Afşin TAŞKIRAN katılım sağlayacak.

Milli Siber Güvenlik Zirvesi, yerli siber güvenlik ürünlerinin güvenirliğini artırmak amacıyla SSB, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ve TR-TEST tarafından yürütülen Test ve Sertifikasyon Projesinin görüşüleceği Yerli Ürünlerde Test ve Sertifikasyon paneli ise TSE Başkanı Prof.Dr. Adem ŞAHİN moderatörlüğünde,  TR-TEST Genel Müdürü Bilal AKTAŞ,  Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan KESİCİ, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’dan Doç.Dr. Muhammed Ali AYDIN, CRYPTTECH Savunma Genel Müdürü Yüksel YAMAK, Labris Networks Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucu Ortağı Oğuz YILMAZ ve Beam Teknoloji Genel Müdürü Mehmet ÇAKIR’ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek. 

Milli Siber Güvenlik Zirvesi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekerika COŞTU’nun konuşmasıyla sona erecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu