Haberler

Temel Kotil Malezya’da Ekonomi Bakanı’na Hürjet’i anlattı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, Malezya ziyareti kapsamında Malezya Ekonomi Bakanı ile görüştü. Görüşmede ikili iş birliği imkanlarının ele alındığı açıklandı.

Konuya ilişkin TUSAŞ’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Genel Müdürümüz Sayın Temel Kotil, Malezya ziyareti kapsamında Malezya Ekonomi Bakanı Sayın YB Dato’ Sri Mustapa Mohamed ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkili iş birliği imkanları ele alındı.”

Hürjet ihalede

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen jet eğitim uçağı Hürjet, Malezya Hava Kuvvetleri’nin LCA olarak adlandırılan Hafif Taarruz Uçağı İhalesi’ne katılıyor. Toplam 18 uçak için 9 imalatçının teklife çağrı dosyası aldığı ihalede 6 şirket teklifini Malezya’ya sundu.

İhaleye TUSAŞ Hürjet ile girerken rakipleri ise KAI/Kemalak Systems: FA-50, CATIC L-15, Leonardo M-346, Hindustan Aeronautics Tejas, Rosoboronexport: MiG-35.

Pakistan ihaleye girmedi

Pakistan tarafından üretilen JF-17 Thunder savaş uçağı ise favori olarak görülmesine rağmen Malezya’nın açtığı ihaleye katılmadı. Çalışmalara başlayan Malezya Kraliyet Hava Kuvvetleri, ihale sonuçlarını önümüzdeki yıl Mart ayında açıklamayı planlıyor.

İlk etapta alınacak 18 uçağa ek olarak 18 adetlik de opsiyon yani kesin siparişe çevrilir satış yapılması hedefleniyor. Malezya, anlaşmanın imzalanmasından 36 ay içinde teslimatın başlamasını,  uçak parçalarının yüzde 30’unun yerli olara imal edilmesini, süpersonik hızda uçuş, havadan yakıt ikmal ve uçağın görüş ötesi menzile sahip füzelerle donatılabilir olması gibi şartları talep ediyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu