Haberler

Kontrolörlerden üçüncü uyarı: 20-21-22 Ekim’de insiyatif alınmayacak

Hava Trafik Kontrolörleri, özlük haklarını alamadıkları gerekçesiyle yaptıkları üçüncü uyarı 20, 21 ve 22 Ekim’de gerçekleşecek. Kontrolörler, bu uçuşlarda insiyatif almayacak. Bu nedenle uçaklar planlanandan daha uzun uçacak.

Geçtiğimiz ay, Avrupa’nın en yoğun ikinci hava trafik yükünü taşıyan Hava Trafik Kontrolörleri, değersizleştirme ve itibarsızlaşma iddiası ile özlük hakları için harekete geçmişti. İlk olarak hava trafiğinin nispeten daha az olduğu 26-28 Eylül arasında insiyatif kullanmama kararlarını uyguladı.

Eurocontrol verilerine göre yaklaşık yüzde 20 oranında uçuşlarda gecikme yaşandı.

Hava Trafik Kontrolörleri, bir çok havacıya gönderdikleri mesajda Türkiye’nin üst geçiş haklarını tam alamadığı için her yıl 1,4 milyar Euro kaybına da dikkat çekmişti.

Bu adımın ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bir paylaşım yaparak gerekirse kontrolörlerin lisans ve yetkilerinin iptal edilebileceğine dikkat çekmişti.

Son yılların en sert çıkışlarından biri olan SHGM’nin bu açıklamasına ise TATCA ve HTM-SEN sektörü baskı altına almaya çalışacakları uyarmış ve bu durumun uçuş emniyetini olumsuz etkileyeceğini vurgulamıştı.

Son uygulamada nasıl bir gelişme olacağı ise merakla bekleniyor.

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu