HaberlerHavalimanları

Kaybedilen pistler ve havaalanları

Atatürk Havalimanı’nın 17-35 sol pist başının hemen yanında hastane inşaatı başladı. Bu pist artık kullanılamaz durumda. Keza yanında da bir pist var. O da kullanılamaz hale geldi. Acil bir durumda ne yapılacak? Hürriyet Gazetesi Yalçın Bayer, bu gelişmeleri köşesine taşıdı:

Virüs dolayısıyla İstanbul’a ne kadar ‘acil’, ne kadar ‘sağlıklı’ projeler yapıyoruz…

Bu söylediklerimize kimse kızmamalı. Çünkü İstanbul’un canına bu gibi ‘aculluktan’ dolayı çok okuduk. Ortak akıl kullanılmadı. ‘Acil’ durumlar hiç düşünülmedi. Tabii bunları gören ve bilenler de bizlere eleştiri yapıyorlar. Bunlar arasında en dikkat çeken sözler, emekli bir pilotun söyledikleri… “Atatürk Havalimanı için bazı önerilerim olacak” dedi. Kendisini dinliyoruz:

“Bu işler böyle bir afetle kalmayacak tabii. Yatırımcılar gelecek, onların uçak ihtiyaçları çok artacak. Helikopterler vızır vızır gidip gelecek. Havacılık sektörünün gelişmesi için sportif faaliyetler gerektiğinden onlar için uçuşlar buradan yapılamaz mı? İç ve dış terminal binalarının olağanüstü durumlarda ‘sahra hastanesi’, depremlerde ‘toplanma merkezi’ olarak kullanılması niye düşünülmüyor? Bu binaların havalandırma ve ısıtma gibi elektrik altyapılarının her zaman hazır olması gerekiyor. Nitekim böyle olduğunu söylemek durumundayız.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu