Kargo

UPS kendi uçağıyla Türkiye seferlerine başladı

Paket kargo sektörünün en önemli taşıyıcılarından biri olan UPS kendi uçağı ile İstanbul Havalimanı’na uçmaya başladı. İlk uçak törenle karşılandı.

UPS, uçuşlarında Boeing 767-300F tipi kargo uçakları kullanacak. Yer hizmetleri HAVAŞ tarafından verilecek UPS, Türkiye operasyonunun ihracat kapasite artışı iki katına çıkacak.

İstanbul Havalimanı’ndan kalkıp Almanya’nın Köln şehrine inecek Boeing 767-300F kargo uçağı, buradan farklı ülkelere sağlanan bağlantı ile paketlerin zaman kaybetmeden adresine ulaşmasına imkan sunacak.

Boeing 767 kargo uçağı

Halen UPS uçak filosu kiralık olanlarla birlikte 500’ün üzerinde. Normalde kapasitesi 200-300 yolcu arasında değişen 767’ler, son yıllarda ağırlıklı olarak kargoya çevrilerek yük taşımada kullanılıyor.

UPS’in 767’leri 53 ton kargo taşıyabiliyor. Winglet yani kıvrık kanat uçları sayesinde uçaklar yakıt sarfiyatını düşürüp çevreyi daha az kirletiyor.

İstanbul Havalimanı’nda hedef kargo

İstanbul Havalimanı, kargo konusundaki yatırımlarını sürdürüyor. Türk Hava Yolları’nın kargo terminalini tamamlamasından sonra halen Atatürk Havalimanı’nda devam eden operasyon İstanbul Havalimanı’na kayacak. Halen İstanbul Havalimanı’nda paket kargo taşıyıcılarınan DHL’in de terminal binası bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu