BakımKargo

THY Teknik, kargoda ilk A330 gövdesini kesti

Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Airbus A330 uçaklarının yolcu-kargo dönüşüm işlemleri (P2F) kapsamında ilk gövde kesimini gerçekleştirdi. Almanya merkezli Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile yolcu-kargo uçağı dönüşümleri gerçekleştirecek THY Teknik, bu konuda dünyanın önde gelen merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

Kargo uçakları, imalatçılar tarafından üretim hattından sıfırdan imal edilmesinin yanı sıra filonun önemli bölümünü de bir dönem yolcu uçağı olarak uçup sonra kargoya çevrilebilen uçaklardan oluşuyor.

Bu pazarın önemli oyuncularından biri de EFW şirketi. THY, geçen yıl anlaşmıştı. İlk etapta kargo modifikasyonu yapılacak uçakların büyük bakımları THY Teknik tarafından yapılmaya başlanmıştı.

Airbus onaylı A330P2F programı hem 200 hem de 300 serisi için yapılıyor. Daha önceden yolcu taşıyan uçaklar, özel modifikasyon ile kargo uçağı haline getiriliyor.

A330-200P2F, 7.700 km’nin üzerine 61 tona kadar brüt yük taşıyabilirken, daha büyük olan A330-300P2F, 63 tona kadar brüt yük ve ~18.581ft3’e (~526m3) kadar konteyner hacmi taşıyabilir).

Akbulut: “Mühendislik dönüşüm”

Yolcu-kargo uçağı projesinde önemli bir noktaya ulaşılması hakkında yorum yapan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut, şunları söyledi:

Hava kargo sektörünün son yıllarda güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyümesiyle, piyasadaki yüksek yolcu-kargo uçağı dönüşüm talebini karşılamak üzere önemli bir adım attık. Bu kapsamdaki dönüşüm projemizin kilometre taşlarından ilkini tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzmanlık, tecrübe ve operasyonel mükemmellik gerektiren bu dönüşüm projelerini üstlenmek ve müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmak için tam donanıma sahibiz.

Kapsamlı yapısal ve aviyonik modifikasyon kabiliyetlerimiz ile yolcu-kargo uçağı dönüşümlerini başarıyla tamamlayarak, müşterilerimize mümkün olan en iyi performansı sunacağız.”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu