Kargo

LeMans araçlarını ACT My Cargo taşıdı

Otomobil sporlarının en zorlarından biri olan ve LeMans 24 Saat’te yarışacak araçlar, ACT My Cargo Havayolları tarafından Katar’da Doha’dan Almanya’nın Frankfurt kentine götürüldü. Uçuşta, TC-ACM tescilli Boeing 747-400F tipi kargo uçağı kullanıldı.

Özel ekibin yüklemesini yaptığı araçlar daha sonra LeMans 24 Saat Yarışı için Fransa’ya götürülecek. Bu yarış, Sarthe pistinde düzenleniyor. 1923’ten bu yana gerçekleştirilen yarış, aynı zamanda motor sporları arasındaki en prestijli organizasyonlar arasında yer alıyor.

Yarışçılar 24 saat boyunca son teknoloji motorlara ve aerodinamiğe sahip spor arabalarla 13,6 km uzunluğundaki pistte en fazla turu tamamlayabilmek için mücadele veriyor. Bu uzunluktaki bir yarışın tek bir yarış pilotu tarafından tamamlanması mümkün olmadığından her takım çoğunlukla 3 yarış pilotuyla yarışa katılıyor.

Teknik ve aerodinamik özelliklerine göre dört sınıfa ayrılan araçlar aynı anda yarışır ve yarış sonunda kendi kategorilerindeki rakiplerine karşı kazandıkları mücadele için ödüllendirilir. Bununla beraber yarışa katılan bütün araçlar içerisinde en iyi tur sayısını yapan takım büyük ödülün sahibi oluyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu