Kargo

İstanbul Havalimanı bölgenin kargo merkezi oluyor

İstanbul Havalimanı yolcudan sonra bölgenin en büyük kargo merkezi haline gelmesi için arka arkaya yatırım alıyor. Toplam kargo alanı dünyanın devi Hong Kong Havalimanı kargo merkezininin üç katı büyüklüğüne ulaşan İstanbul Havalimanı için son büyük yatırım FedEx’ten geldi.

Dünyanın en büyük uçak filosuna sahip paket kargo taşıyıcısı FedEx, İstanbul Havalimanı’na bölgenin en büyük kargo yatırımlarından birini yapıyor. Toplam 130 milyon dolarlık yatırımı şirketin Hava Yolu ve Uluslararası Başkanı ve CEO’su Richard W. Smith tarafından ziyaret edildi. Smith’e, İGA’nın CEO Vekili Selahattin Bilgen eşlik etti.

Smith, FedEx’in Türkiye’de uluslararası hava kargoda hızla büyüyen önemli bir pazar olarak yükselişi sürecine bağlılığını yineledi. FedEx’in tepe yöneticisi Smith şunları söyledi:

“FedEx olarak işimiz ticaret, bu yüzden altı kıtayı birbirine bağlayan stratejik bir kargo merkezi olan iGA İstanbul Havalimanı’na yatırım yapmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Türkiye, mükemmel altyapısı, bağlantılılığı ve canlı iş ortamı ile FedEx için çok önemli bir pazardır. Tamamlandığında, bu yeni tesis kabiliyetlerimizi artıracak ve müşterilerimiz için küresel büyüme fırsatlarını daha da açacaktır.”

45 noktaya bağlantı

FedEx, stratejik konumu ve Avrupa’da 45 ülkeyi kapsayan FedEx kara yolu ağına sorunsuz bağlantısı nedeniyle İstanbul’u yatırım yapmak için seçti. Tamamlandığında, yeni tesis müşterilere, basitleştirilmiş gümrük işlemleri ile birlikte tek bir ağda hem paket hem de yük taşıma imkanı sunarak Türkiye’ye ve Türkiye’den üstün bir hizmete katkıda bulunacaktır.

Richard W. Smith ile birlikte ziyarette FedEx Express Avrupa Başkanı Karen Reddington, Türkiye Yer Operasyonları Başkan Yardımcısı Eser Sezek ve iGA İstanbul Havalimanı Vekil CEO’su Selahattin Bilgen de yer aldı.

Hong Kong’un üç katı

Kargo konusunda büyüyeceklerine dikkat çeken İGA CEO Vekili Bilgen, geçitiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu anda Havalimanı’nda aktif olarak görev yapan 14 tarifeli kargo hava yolu şirketi bulunduğunu belirterek “Havalimanımızda an itibarıyla 5,5 milyon tonluk kapasiteye çıkabilecek bir alt yapıya sahibiz ve toplam kargo alanımız 1,4 milyon metrekare gibi etkileyici bir seviyede. Toplam kargo alanı bakımından Hong Kong’un neredeyse üç katı. Kiralanabilir alan kapasitemiz 340 bin metrekareye ulaştı” demişti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu