KargoÖdül

Emirates SkyCargo’ya ilaç taşımacılığında ‘soğuk zincir’ ödülü

Emirates SkyCargo, hassas ilaçların havayoluyla taşınması için özel konteynerler üreten lider global şirket SkyCell tarafından, ısıya duyarlı ilaç gönderilerinin taşınmasında 2021 yılının ‘En Güvenli Global Havayolu İş Ortağı’ seçildi.

Emirates’e bu ünvan verilirken SkyCell’in ilaç kargolarıyla ilgili global sevkiyat verileri dikkate alındı. Bu veriler bir dizi uçuş noktası genelinde sabit sevkiyat ve sıcaklık koşulları dahil çok sayıda kritere göre sıralanan taşıma şirketlerini içeriyor.

Ödül, Emirates SkyCargo’nun ilaç sevkiyatına ayrılmış kapsamlı soğuk zincir altyapısını ve kapasitesini doğrularken şirketin hava taşımacılığı sürecinde kesintisiz soğuk zincir sağlama becerisini ortaya koyuyor. Hava kargo taşıyıcısı son beş yıldır merkezindeki EU GDP sertifikalı özel üretim ilaç sevkiyat altyapısının geliştirilmesi için önemli yatırımlar yapıyor ve ısıya duyarlı ilaç taşımacılığında gelişmiş koruma sağlamak için ilaç sevkiyatları yapılan dünya çapındaki önemli uçuş noktalarında bulunan yer hizmetleri ortaklarıyla yakın temas halinde çalışıyor.  Emirates ayrıca Dubai’daki rampada sıcaklık koruması için ilaç kargolarına özel 50’den fazla Soğutucu Bagaj Aracından oluşan bir filoya da yatırım yaptı.

Emirates SkyCargo, 2017 yılında ilaç müşterilerine sunduğu konteyner çözümleri portföyüne SkyCell’in ısı kontrollü konteynerlerini dahil ettiği zamandan itibaren SkyCell ile birlikte çalışıyor. SkyCell konteynerlerinde hassas kargoyu en aşırı hava sıcaklıklarında dahi birkaç gün boyunca sabit bir sıcaklıkta tutmak için yenilikçi bir teknoloji kullanılıyor.  Emirates SkyCargo, global ilaç şirketleri için çok kısa sürede kullanıma sunmak üzere Dubai’de özel SkyCell konteynerleri stoğu bulunduruyor.

2021 takvim yılında, Emirates tarafından SkyCell konteynerlerinin kullanıldığı ilaç hattı toplam sayısında %30’un üzerinde artış yaşandı. Bu artış COVID-19 salgını sırasında ısıya duyarlı ilaçların ve aşıların artan taşınma oranlarına paralel olarak gerçekleşti. Genel olarak, Emirates SkyCargo, SkyCell konteynerlerini başta Avrupa, Orta Doğu, Güney Asya ve Avustralya-Asya’daki noktalar olmak üzere diğer uçuş noktaları arasındaki uçuşlarda da kullanıyor.

Uçaklarında her gün ortalama 200 tonun üzerinde ilaç taşıyan Emirates SkyCargo, ilaç kargolarının havayoluyla taşınmasında dünyanın lider şirketlerinden biridir.  Şirket ayrıca salgınla mücadele etmek için altı kıtada 750 milyon doz COVID-19 aşısı ve binlerce ton temel ilaç ürünü ve malzeme taşıdı. Emirates SkyCargo müşterilerine, dünya çapında 140’tan fazla noktaya sefer yapan modern ve tümü geniş gövdeli Boeing 777 ve Airbus A380’den oluşan uçak filosuyla  kargo kapasitesi sunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu