Kargo

Atlas Air son 747-8F uçaklarını aldı

Havayolu sektöründe yolcu tarafı kan ağlarken, kargo ise tarihi günlerini yaşıyor. Şirketler yeni imal edilmiş kargo uçaklarının yanı sıra ikinci el kargo pazarını da hareketlendirmiş durumda.

Dünya paket kargo taşıma sektörünün önemli oyuncularından DHL Express,  artan kargo trafiği nedeniyle uçak filosunu genişleteceğini duyurdu. DHL Express’in ABD’li üretici Boeing’le 8 adet B777F için anlaşma sağladığı açıklandı.

Boeing, DHL için imal edeceği uçakları önümüzdeki yıldan itibaren teslim etmeye başlayacak. 102 ton kargo kapasitesine sahip 777F uçaklarının bir başka önemli kullanıcısı ise Türk Hava Yolları.

ATLAS SON 747-8’LERİ ALIYOR

ABD’li kargo taşıyıcı Atlas Air ise Boeing’in son imal edeceği 4 adet Boeing 747-8F tipi kargo uçağı için anlaşmaya vardı. Titan Aviation Leasing üzerinden alınacak uçaklar ile Atlas Air hem filoyu büyütecek hem de ortalama yaşını aşağıya çekecek.

SALGINLA KARGO PAZARI CANLANDI

Koronavirüs salgını sırasında uçak seferlerinin durması veya sayısının azaltılması, kargo operasyonunu önce sekteye uğratsa da iş kargo uçaklarına veya boş olarak kargo taşıttırılan yolcu uçaklarına düştü. Havayolları, cirolarında bir anda kargonun payı hızla yükselmeye başladı.

Sektörün ‘can suyu’ olarak adlandırdığı bu adımla birlikte kargo şirketleri pazardan pay alabilmek için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu