Haberler

Kamu ödeme sistemine HAVELSAN yazılımı

Kamu çalışanlarının ödemeleri için kullanılan elektronik sistem HAVELSAN tarafından yenilenmesi için Ankara’da anlaşma imzalandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na verilecek hizmet ile toplam 4 milyon kamu çalışanının maaşları, HAVELSAN tarafından hazırlanacak yazılım ile yatırılacak.

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar konuya ilişkin, “Kamuda gerçekleştireceğimiz önemli projelerden birinin de ilk adımları” derken, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın ise “Bugünden itibaren HAVELSAN ile Hazine ve Maliye Bakanlığı takımları tek bir takımdır” dedi.

Yeni sistemde mevcut personele ilave olarak yaklaşık 600 bin işçinin daha sisteme dahil olması amaçlanıyor. Böylelikle ödeme yapılacak personel sayısı yaklaşık 4 milyona çıkacak.

TÜM ÖDEMELER TEK SİSTEMDE

  • 3,3 milyon memur ve sözleşmeliye 600 bin işçi verisinin eklenmesiyle yaklaşık 4 milyon kamu personelinin maaş/ ücret ve ek ders, fazla çalışma, fiili hizmet gibi diğer ödemeleri bu yazılımla yönetilecek.

YÖNETİCİLERE VERİ ANALİZİ İMKANI

  • Sistem; 200 kamu idaresine hitap edecek, yöneticilere ve karar destek sistemlerine daha sağlıklı veri sunacak, kamu işçilerinin de dahil edilmesiyle veri altyapısını genişletecek.

KAĞIT VE PROGRAM ÜCRETİ TASARRUFU

  • Dijital sistem ile bir bordro belgesinin eki olan banka listesindeki aylık 80 bin sayfa kağıttan ve kamu kurumlarının işçi ücreti hesaplama programlarına ödediği ücretlerden tasarruf edilecek.

‘Kamuda gerçekleştireceğimiz önemli projelerden birinin de ilk adımları’

HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, konuya ilişkin yaptığı konuşmada şöyle dedi:

“Mühendislerimize de heyecan verici bir proje. Kamuda gerçekleştireceğimiz önemli projelerden birinin de ilk adımları. Entegre proje geliştirmede oldukça ileri düzeyde işler yapıyoruz, öncü rolümüz var. Hayırlı olmasını temenni ederim.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bugünden itibaren HAVELSAN ile Hazine ve Maliye Bakanlığı takımları tek bir takımdır. Bu projeyi bitirene kadar da bu takım ruhu devam edecek. Tüm çalışanlara başarılar diliyorum, projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu