Haberler

İyiliğe Uçanlar Elazığ’da anaokulunu açtı

Türk Hava Yolları’nda (THY) görevli kabin memurları ve pilotların kurduğu İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Elazığ’da yaptırdığı İyiliğe Uçanlar Anaokulu, törenle açıldı.

Merkezi Sivrice ilçesi olan 24 Ocak 2020 yılında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra yaraların sarılmasına katkı sunmak için dernek üyelerinin, Bizmişen Mahallesi’nde yaklaşık 700 metrekare alanda yaptırdıkları beş derslikli, yemekhanesi, açık ve kapalı oyun alanları bulunan anaokulu 200 öğrenciye hizmet verecek.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, açılış töreninde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıl dönümünde iyilik seferberliğiyle yapılan anaokulunun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği Kurucu Başkanı Sinem Güldal ise amaçlarının çocukların sağlıklı şartlarda eğitim görmeleri için yapılan anaokulunu, büyük bir gururla açtıklarını belirterek “24 Ocak’ta çocuklarımızın depremle sarsılan umutlarını yeniden yeşertebilmek için bir yıl önce bu yolculuğa çıktık. Yolculuğumuzda milletçe 2 deprem, bir çığ felaketi, iki havacılık kazası ve bir salgın hastalık olmak üzere 5 büyük felaket ile sınandık. Hatta birinin eli hala yakamızdadır. Ama umudumuzu inancımızı kaybedecek lüksümüz olmadı. Bir çocuğun gelişimi ve sağlıklı bir birey olabilmesi için okul öncesi eğitimin önemini hepimiz biliyoruz. Ancak sağlam temelli nesiller sağlam temelli bir geleceğin mimarları olabilirler. Bu dört duvar, mesleğini aşk ile yapan öğretmenlerimiz sayesinde vatana ve millete hayırlı pırıl pırıl evlatlar yetiştiren bir eğitim yuvası olacaktır.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu