Haberler

İtalya’dan ‘Kovid-19’ kısıtlaması

İtalya, Kovid-19 vakalarında ciddi artış yaşanan Çin’den gelenlere test zorunluluğu getirdi.

İtalya Sağlık Bakanı Orazio Schillaci çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Çin’den gelen ve İtalya’dan transit yapan tüm yolcular için zorunlu Kovid-19 antijenik sürüntü talimatı verdim.” ifadelerini kullandı.

Schillaci, bu tedbirin İtalyan halkını korumak için virüsün herhangi bir varyantının tespiti ve gözetimi için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomisini zora sokan ve ülke çapında protestolara neden olan Kovid-19 kısıtlamalarını gevşeten Çin’de vaka sayıları hızla arttı.

İtalya’nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesi salı günü itibarıyla, Çin’den gelen ziyaretçilere Milano’daki Malpensa Havaalanı’nda Kovid-19 testi uygulamaya başladı.

Dışişleri Bakanlığı bu uygulamanın en erken 30 Ocak’a kadar devam edeceğini bildirdi.

Malpensa’da toplanan örnekler hâlihazırda, yeni varyantların belirlenmesine yardımcı olmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından analiz edilmeye başlandı.

ABD’de de test zorunluluğu kararı

Çin’de son dönemde Kovid-19 vakalarında büyük artış yaşanırken, ABD’den Çin’den gelen yolculara yönelik bir adım geldi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), 5 Ocak 2023 tarihi itibarıyla Çin’den ABD’ye gelenler için Kovid-19 testi yapılması ve negatif sonuçlu test ibrazını zorunlu hale getirilmesi kararı aldıklarını duyurdu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu