Haberler

İşte An-225’in son hali

Ukrayna’daki savaşta yok edilen dünyanın en büyük kargo uçağı An-225’in son halinin videosu sosyal medyaya düştü. An-225, saldırılar sırasında hangarının içindeyken isabet almış ve yanmaya başlamıştı.

Ukrayna bu saldırı sonrasında 3 milyar dolarlık hasarın oluştuğunu bildirerek bu miktarın Rusya tarafından tazmin edilerek ödenmesini talep ediyor. Halen Antonov fabrikasında tamamlanmamış iki gövde bulunuyor.

İlginç iddialar

Uçağın yok edilmesiyle ilgili farklı iddialar da ortaya atılıyor. Bunlardan birincisi Ukraynalıların An-225’in Rusların eline geçmemesi için vurduğu yönünde. İkinci bir iddia ise Ukrayna güçlerinin geri çekilirken meydana yapılan çok namlulu roketatar atışları sırasında hangarın ve sonrasında da uçağın hasar aldığı yönünde. Tüm bu iddialar Ukrayna tarafınca yalanlanıyor.

İstanbul’a da gelmişti

Dünyanın farklı noktalarına kargo taşıyan An-225, geçtiğimiz aylarda iki kez İstanbul Havalimanına gelmişti. Gerçekleştirdiği teknik inişin ardından uçak Kiev’e dönmüştü. Uçak havacılık meraklıları tarafından dikkatle takip ediliyordu.

Altı motorlu olan An-225, Sovyetler Birliği döneminde uzay mekiği Burhan’ı taşımak üzere tasarlanmıştı. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra An-225 Ukrayna tarafında kalmıştı. Uçak 250 ton yük taşıyabiliyordu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu